– Vi har det kjempetrivelig sammen og setter pris på at vi ble satt under lupen i NRK-programmet "Norsk på norsk" nylig. Det er ikke aller forunt å komme med der, sier Hans-Martin Fisknæs.

Han har vært bosatt på Østlandet i mange år, men har hele tida drevet med musikk. Det startet i lokale band i Leirfjord og der spilte han gitar i "Indians". Seinere gitt ferden til musikklinja ved Vefsn Folkehøgskole, der han fortsatte med å spille i flere band.

Turen gikk sørover og i flere år var musikken hans levebrød. Det ble turnéliv i mange år, inntil han slo seg ned i Lier ved Drammen, med fast jobb som systemtekniker i Manpower i Oslo.

Mye musikk

– Men musikken er med meg hele tida og jeg er engasjert i flere ulike prosjekter og oppsetninger. I ti år har jeg ledet er band for psykisk utviklingshemmete (PU) i Lier. De går under navnet Liung-gjengen, men selve bandet har navnet "Up with Down", forteller Fisknæs.

Fisknæs har fast øving med sine venner i "Drømmere & Drankere" hver torsdag og da treffes de for å høyne kvaliteten på egen musikk og for å ha det trivelig sammen. Bandet spiller folk, rock og country og alt er selvprodusert, fra tekster, musikk og arrangementer.

Debut

Bandet har bestått i 18 år og medlemmene spiller på mange ulike instrumenter, som banjo, gitar, bass, fløyte, trekkspill og slagverk. I går debuterte drømmerne med sin første plate, med samme navn som bandet. Dette er noe som avisa Asker og Bærums Budstikke skriver om.

I artikkelen beskriver bandlederen Dag Tufte, musikkstilen som en miks av folkemusikk, country og rock. Hank Williams og Bob Dylan er to av inspirasjonskildene. Tufte selv står for all tekst og musikk, men mener likevel at den er et resultat av godt lagarbeid.

– Vi er et band hvor hvert medlem gjør som han vil og så blir det som det blir. Et eksempel på fungerende anarki, sier han til avisa. Han karakteriserer bandet som litt skranglete og har ingen ambisjoner om å bli for strømlinjeformet.

Fisknæs bekrefter at medlemmene er en litt utradisjonell gjeng med godt humør og selvironi. Det forstår en også når en klikker seg inn på deres heimeside www.drommerogdrankere.no

Seriøsitet er det derimot når mannen fra Kviting gir seg i kast med et stort musikkprosjekt "Hair", som har premiere i slutten av måneden i Drammen teater.

– Det deltar rundt 20 personer på scenen, med musikere, sangere og dansere. Det lover meget bra og det blir høy kvalitet på det som leveres, forsikrer Hans-Martin Fisknæs.

– Tar du deg tid til å besøke heimplassen Kviting?

– Jeg er heime hver sommer og har fått med meg flere indianerfestivaler. Har også vært med på en gjenforening av vårt gamle band "Indians" i Leirfjord. Det er alltid hyggelig å komme til Leirfjord og jeg setter pris på å treffe gamle venner.