Drømmer om Dolly

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Bjørn Jens fyller 50 år i 2008. Det er verdt et jubileumsnummer.

DEL

"Ukrutt" er navnet på bok og cd som kommer på markedet til neste år. Nå jobber Bjørn Jens i studio for å legge sang på plata – som ble spilt inn i USA. Men hvorfor denne jubileumsutgaven?

– Fordi jeg har lyst. Jeg har aldri hatt det så bra som nå. Jeg spiller mye, både som duo og alene, sier Bjørn Jens. Han har hatt band siden 1976.

– Det har vært tøft og godt samtidig. Musikken hviler aldri.

– Hva er "Ukrutt"?

– Det betyr egentlig en slem mann, en ramp, opplyser "ukrutten" selv.

– Så du er ramp fremdeles?

– Ja, e du gæren.

– Litt på kanten

Ukrutt" serveres med norske tekster skrevet signert Bjørn Jens. Melodiene er det Bjørn Jens og Tommy Barnes som har komponert. Fred Endresen i Studio Nord mener låtmaterialet har gjort et stort steg framover.

– Det er fine tekster, med noen j... bra ballader.

– Men så har jeg brukt et år på å pelle låter, supplerer Bjørn Jens. Selv beskriver han utvalget som "tradisjonelle ting, noen kanskje litt på kanten".

– Det er ikke direkte kjærlighetslåter, men tøfferer saker. Mye om det som blir snakket om rundt bordene med venner og venninner. Det er åpent og ærlig, sier han. Og gir et eksempel. En av låtene handler rett og slett om hvilket uttrykk vi bruker på såkalte "Guds gaver til kvinnfolkan"-typer.

– I refrenget bruker jeg alle uttrykkene fra grapeis til Don Juan – som de sier i fine byer.

– Det er sinnssykt mye historie i låtene, melder Fred.

– Men jeg er ikke så hipp på å tilfredsstille andre. Jeg har aldri gått på akkord med det jeg selv liker. Bjørn Jens blir aldri hipt uansett. Når dette kommer ut er jeg i gang med noe nytt. Men jeg liker å synge ballader som folk hører etter på.

Duett

Bjørn Jens forteller at "Svartisen" som kom i fjor, solgte i 4000 eksemplarer. Fansen er trofast.

– Hva skiller "Ukrutt" fra andre utgivelser?

– Jeg har fått ny produsent – Steve Turner. Han har kanskje funnet fram en glad i meg som jeg holdt på å miste ei stund. Nå blir det kanskje muligheter for at jeg får synge duett med Dolly Parton.

– Det er drømmen.

Artikkeltags