Dermed ser det også dårlig ut for pengeinnsamlingen til ungdommen i Mosjøen. Veldedighetskonserten skulle holdes på kulturhuset i Mosjøen kommende fredag. Per-Arne Tøgersen, som representerer Halsøy IL – en av foreningene som står bak DRØM Mosjøen, opplyser om at det rett og slett ble for mye arbeid.

– Vi ville jo gjerne at det skulle blitt noe av. Men vi har innsett at vi undervurderte arbeidsmengden og har hatt for lite kapasitet, sier han. Stiftelsen DRØM Mosjøen ble opprettet og lansert for fullt i fjor høst. Målet bak stiftelsen er å forhindre at ungdom havner på skråplanet ved å gi dem mulighet til aktiviteter som skaper samhold og gode holdninger. Planen var i den forbindelse å holde en veldedihetskonsert som skulle samle inn 1 million kroner til ulike formål for ungdom i Mosjøen.

Framtiden til DRØM Mosjøen er nå uklar, men initiativtaker bak stiftelsen, Anne-Brith Davidsen Schoonhoven opplyser om at det til mandag skal avholdes et møte i gruppen om hva som skal skje videre. Hun vil inntil da verken avkrefte eller bekrefte om det blir noen ny konsert. Veldedighetskonserten skulle først være i Mosjøhallen den 28. oktober i fjor.

Men mye aktivitet ved blant annet Honningsvågrevyen og "Tenne på musikk" gjorde at gruppen valgte å flytte konserten til 21. januar i år. Flere store artister var booket til konserten, blant annet Jørn Hoel, Tore Skoglund og Elisabeth Andreassen. Tøgersen og Davidsen Schoonhoven opplyser om at Drøm Mosjøen har klart å samle inn 17.000 kroner så langt. 3.500 kroner kom fra bøssebærere, mens resten ble samlet inn under en intimkonsert med Jørn Hoel i Perjordstua 13. september i fjor.