Julegrantenninger, visekveld, julemesser og kulturkveld - se de mange arrangementene på Midt-Helgeland her

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Alstahaug

Språkkafe: Norske Kvinners Sanitetsforening Sandnessjøen og Soroptimistene inviterer til språkkafe i Kulturbadet i ettermiddag torsdag. Dette er et møtested hvor innvandrere kan praktisere norsk med norsktalende samtalepartnere. Gratis.

Foredrag: Liv Helene Willumsen holder foredraget «Demoniseringen av Petter Dass» på Petter Dass-museet i kveld torsdag.

Seminar og kulturkveld: Kultur- og teaterverkstedet Fyret inviterer til seminar og kulturkveld om historiske spor på Langhuset på Sandnes i kveld torsdag og fredag. På programmet disse dagene står blant annet monolog fra trellen Eideward og erfaringer fra Klemetspelet og Dønnesrosen. Sandnessjøen mannskor synger.

Adventshelg: Petter Dass-museet inviterer til en tredagers førjulsfest med musikk, mat, håndverkssalg, bakst i eldhuset og barneaktiviteter på Alstahaug!

Julemesse: Alstahaug skolemusikk arrangerer julemesse, konsert og julegrantenning på Søvik samfunnshus lørdag ettermiddag. Kanskje kommer nissen. Hjertelig velkommen. Enkel servering.

Julegrantenning: Sandnes skolekorps og Alstahaug kommune arrangerer julegrantenning på torget søndag. Sandnes skolekorps spiller og det blir salg av pølser, gløgg mm.

Adventskonsert: Sandnessjøen mannskor og damekor inviterer til adventskonsert på menighetshuset i Sandnessjøen søndag ettermiddag. Det blir kaffe, kaker og sang etter julegrantenningen på torget.

Juleverksted: Sandnessjøen Røde Kors inviterer barn og unge med familie til juleverksted på Røde Kors-huset søndag. Påmelding.

Adventskafe: Helse- og oppvekstfag inviterer til adventskafe for pensjonister i skolens kantine onsdag. Servering er hjemmeakt og gratis. Loddsalg og underholdning.

Dønna

Åpen dag: Dønna voksenopplæring ønsker velkommen til Åpen dag lørdag. De vil vise fram sine nye lokaler på gamle Bjørn skole. Det blir mat & drikke fra flere verdensdeler, kulturinnslag & underholdning og omvisning på skolen. Arrangementet er et samarbeid mellom Dønna VO, flyktningkontoret og Frivillighetssentralen.

Julemarked: Dønnes gård inviterer til julemarked lørdag. Her blir det salg av blant annet julegodt og hjemmelagde kranser.

Julegrantenning: Oppmøte på kommunehuset for fakkeltog til Dønnahallen og julegrantenning. Nissen kommer!

Grane

Julemarked: Lørdag inviterer Helgeland museum avdeling Grane til julemarked. Det blir utstillere med husflid og mat, tombola, hesteskyss, kaffe og god mat.

Julegrantenning: Julegrana tennes søndag ettermiddag. Etterpå blir det arrangement på samfunnshuset.

Hattfjeldal

Julekonsert: Grane- og Hattfjelldal skolekorps holder julekonsert med korps, band og solister i kveld torsdag i Kulturstua.

Julegrantenning: Lørdag blir det tenning av juletreet i sentrum. Servering av gløgg. Juleverksted for barn. Arrangørene Aruna / Hattfjelldal husflidslag spanderer julekaffe.

Julebord: Kafe Hatten inviterer til julebord på Kulturstua lørdag. Cobra spiller opp til dans.

Konsert: Søndag blir det konsert med O.J. Hanssen for beboere på sykeheimen. Beboere ved Bo- og servicesenteret er også velkommen.

Visekveld: Tirsdag kveld blir det Alf Prøysen visekveld med lokale sangere i Hattfjelldal kirke.

Herøy

Kåseri: Ove Røsbak framfører kåseri om Alf Prøysens liv og diktning på Herøy bibliotek i kveld torsdag.

Nissetusseland: Dette nyskrevne julespillet har aldri vært satt opp før. Det er altså duket for urpremiere i Herøy skoles aula fredag.

Les også: Nissetusseland er klar for scenen etter tre års planlegging: – Det blir fantastisk artig å se det på scenen

Leirfjord

Julekonsert: Helgeland kammerkor holder julekonsert i Leirfjord kirke fredag. I tillegg opptrer de i Drevja kirke lørdag.

Julegrantenning: Sjøbakken gårdsferie arrangerer julegrantenning fredag kveld.

Julemesse: Leirfjord husflidslag har julemesse lørdag på Coop. Salg av husflidsprodukter.

Juleutstillinger: Museet på Bergh-brygga holder åpent på lørdag. Her er utstillingene «Glædelig jul» – gamle julekort og lysutstillingen «Den ljuse Dag gaar under ...» Servering av gløgg og julekaker. Enkelt juleverksted for barn.

Julelunsj: Ungdomslaget i Bardal inviterer til julelunsj første søndag i advent på bygdehuset.

Julegrantenning: Julegrantenning i Leirfjordhallen søndag ettermiddag. Etter julegrantenningen er det fakkeltog til kirken.

Vefsn

Danseshow: Frisk3s juleforestilling med musikk, dans og show settes opp i kveld torsdag i Mosjøen kulturhus.

Se bilder fra øvinger til Frisk3s juleforestilling

Les også: To pluss to som har vært i ilden før: - Jo, vi har litt sommerfugler i magen

Lunsjkonsert: Piano-, sang-, sax-, og fløyteelever fra Vefsn kulturskole står for lunsjkonserten på Kulturverkstedet fredag. Det er stor sannsynlighet for førjulsstemning.

Jul med Gråtass: «TraktorJul heter forestillingen som vises i Mosjøen kulturhus fredag. Her får barna møte både Gråtass, Goggen, Gamlefar og skurkene. Arrangør er Nama Management.

Les også: Gråtass og G-gjengen til Mosjøen

Eventyrlørdag: Denne lørdagen inviterer Vefsn bibliotek til årets første adventsstund og julestemning for hele familien.

Bokdag: Årets lokale bøker presenteres på Vefsn bibliotek lørdag. Knut Skorpen, Tor Martin Leines Nordaas, Martin Jøsevold, Gunnar Holmen og Vidar Johansen er invitert for å fortelle om sine bøker. I tillegg vises filmen «Astrid Langjord – forfatter og bondekone». Svein Erlandsen drar noen slåtter på positivet.

Julemarked: Lørdag blir det tradisjon tro julemarked. Det skjer i Sjøgata. Hestekjøring, salgsboder, kaffe, mat og god julestemning.

Julegrantenning: Mosjøen Honrmusikk spiller under julegrantenninga på torget lørdag.

Julemesse i Marka: Den tradisjonelle julemessa går av stabelen på landbruksskolen søndag, og som vanlig er det i regi av skolens elever. I tillegg til spiselige og håndlaga julegaver blir det nissebesøk, hopping i høyet, kos med dyra og kjøring med hest. Nytt av året er skuter og julegrantenning.

Les også: Fornyer julemessa med scooter, julegrantenning og pepperkakepynting

Julegrantenning: Vefsn skolekorps sørger for julegrantenning på Olderskog skole søndag. Gjester er musikkverkstedet, Sashkas Angels, Ketil Kvitfjell, musikklinja, Vefsn kulturskole og selvfølgelig julenissen.

Adventskonsert: Mosjøen hornmusikk holder adventskonsert i Dolstad kirke søndag kveld.

Kveldstimen: Friluftsliv er tema på Kveldstimen tirsdag, og stedet er Jacobsenbrygga i Mosjøen. Are Halse viser bilder og forteller om friluftsliv, mens Kristian Halse leser opprinnelsen til ordet friluftsliv. Arrangør er Vefsn museum.

Onsdagstur: Brurskanken turlag inviterer til tur til Mostjønna onsdag formiddag. Det blir oppmøte på Litjenget, kaffe og hyggelig prat rundt bålet.

Glade jul: Vefsn kulturskole presenterer Glade jul – ei varm og stemningsfull juleforestilling i Mosjøen kulturhus onsdag kveld. Her blir musikk, dans, teater og visuelle kunstuttrykk. I tillegg blir det akustisk førkonsert i mesaninen i forkant.

Jul i nord: Hilde Fjerdingøy, Hanna Andersson, Ingebjørg Lognvik Reinholdt og Morten Kvam gjester Vikgården i Mosjøen med "Jul i nord" onsdag. Her møter du bortglemte juleskatter fra Nordland og drivende dansemusikk, side om side med kjente, kjære julesanger i ny drakt.

Artikkeltags