Vefsn

«Glade jul»: Vefsn kulturskole gir publikum julestemning med ei variert forestilling av, med og for barn torsdag klokka 18:00 og lørdag klokka 15:00. Tradisjonen tro er det «Glade jul» som er gjennomgående tema, og det blir julesanger, ballett & jazzdans, musikk, kunstutstilling, skyggeteater og musikalnumre.

Salmekveld: Klokka 19:00 torsdag er det salmekveld med adventstema i Dolstad kirke. Denne kvelden tar vi fram adventstidens tekster og melodier. Vi synger sammen, og får hjelp av Tina Angelica Lønnum som allsangleder. Øivind Mikalsen spiller og dagens gjest er Tone Larsen. Det blir anledning til å komme med sangønsker fra salmeboken. Kari Sjursen binder det hele sammen og inviterer til kirkekaffe i prestegården etterpå.

Verdens lengste julebord: Fredag klokka åtte dekkes det til langbord i Sjøgata. Det blir gratis grøt til alle og TV2 sender direkte fra Mosjøen på «God Morgen Norge». Det blir underholdning og show langs hele Sjøgata og julemarked på Torget.

2.500 pappfat, 600 liter saft, 500 kg grøt og 250 frivillige skal sørge for grøtrekord i Sjøgata 

Lunsjkonsert: Schubert og Beethoven står på programmet på lunsjkonserten på Kulturverkstedet fredag kl. 12:00.

Julebyen Mosjøen: Lørdag er det stort julemarked i Mosjøen med blant annet utekino på Torget. Julemarkedet fortsetter søndag med blant annet gammeldags juleverksted på Kulturverkstedet kl. 12:00. Fyrverkeri i sentrum klokka 15:00.

Eventyrlørdag: Vefsn bibliotek arrangerer Eventyrlørdag på kultursenteret kl. 12:00 med juletema. Passer like godt for barn som for voksne som trenger et pusterom i alt julestresset!

Julemarked: Barne- og ungdomskorene i Dolstad, Drevja og Elsfjord arrangerer julemarked og kafé på Mosjøen bedehus lørdag kl. 12.00. Salg av egenprodusert julepynt, bakervarer (saupkaker, havrekjeks, havreflarn, krumkaker m.m.) og et lite bruktmarked.

Bokdag: Lørdag 8. desember klokka 10:00 er det bokdag på Vefsn bibliotek. Hornmusikken Fram spiller. Tor Martin Leines Nordaas deltar, Magne Pettersen Gleinar leser dikt av Kristian Halse, Dagrun Grønbech presenterer boka «Livet i Flæsen», Kåre Hansen presenterer boka «Petter Dass – Guds øyesteen», mens Are Halse og Kjell Øksendal presenterer «Vefsna-vassdraget: 10 år med tømmerfløyting». Anne Severinsen snakker om Vefsna som vinterveg, Kari Sommerseth Jacobsen snakker om nye funn omkring originalbroderiet til Nordlandsbunaden. Det blir også minneutstilling om Kristian Halse og eventyrstund for barn.

Førjulstrall: Gaukan inviterer til førjulstrall på Baågneset grendehus søndag kl. 17:00. Levende musikk fra Fustvasskaran, Znert og Gaukan med flere.

Turn: Juleforestilling med Mosjøen Turn på Kippermoen idrettssenter kl. 12:00 søndag.

Juleverksted: Det blir «Gammeldags juleverksted» for barn og voksne på Kulturverkstedet fra kl. 12:00 søndag. Vi lager gammeldags julepynt. «Knut sine høner» og Kristin Eriksen spiller julemusikk. Det blir grøt med mandel, gløgg, saft, kaffe, og vafler. Julefortelling og julenisse. Sjøgatas Vel, Husflidslaget og Kulturverkstedet samarbeider om arrangementet.

Språkkafé: Vefsn Røde Kors inviterer til språkkafé hos Vefsn bibliotek tirsdag kl. 18:00. Dette er for alle som trenger trening i å snakke norsk.

Temakafé: Tirsdag er det temakafé for kreftrammede, pårørende og etterlatte på Qvales kafe kl. 18:00. Denne gangen er det juleavslutning.

Lek: Grei 4H har leker og aktiviteter på Mosjøen vgs. avdeling Marka tirsdag kl. 17:00.

Onsdagstur: Brurskanken turlag inviterer til gåtur til skihytta på Andås. Oppmøte og avgang fra under den gamle Andåsbakken kl. 10:00 onsdag. De koker kaffe og tenner bål.

Luciakonsert: Halsøy songkor inviterer tradisjon tro til Luciakonsert i Dolstad kirke kl. 07:00 den 13. desember.

Luciakonsert med cabaret: Tradisjonen tro arrangerer Mosjøen Skolekorps sammen med Musikkverkstedet Luciakonsert også i år.  Det skjer kl. 17.00 søndag i aulaen på MVS. En del av konserten er viet «Førjulstressned -Cabaret» der korpsets musikanter får vist sine skuespillertalent i tillegg til å spille julemusikk. Sangere fra musikklinja, aspiranter og musikkverkstedet medvirker også til å lage ei god julestemning. Det blir selvsagt salg av lodd, kaffe og kaker i pausen.

Alstahaug

Konsert: Lørdag klokka 19.00 har Mannskapet konsert på Langhuset på Sandnes i Sandnessjøen. Mannskapet vil presentere helt nye sanger i tillegg til Svein Terjes sanger.

Reisen til julestjernen: Fyret i samarbeid med Kulturskolen for AlLe, viser familieforestillingen «Reisen til Julestjernen» lørdag kl. 17:00 og søndag kl. 17:00 på Kulturbadet. I denne klassiske familieforestillingen blir det fart og spenning når prinsesse Sonia legger ut for finne den forsvunne julestjerna. Her blir det klassisk julestemning med syngende nisser, dansende snøfnugg, og kostymer.

Konsert: Mannskapet sin eneste konsert i 2018 spilles i Langhuset på Sandnes lørdag kl. 19:00.

Førjulskos: Sandnessjøen mannskor og Sandnessjøen Damekor inviterer til førjulskos i menighetshuset søndag kl. 17:00. Det blir allsang, kaffe og kaker.

Grane

Lørdagskafe: Alle er velkommen til en hyggelig prat over en kopp kaffe på Grane ungdomshus kl. 10:00 lørdag. Dette blir siste kafe før Grane ungdomslag tar juleferie.

Lørdagskafe: 7. klasse arrangerer lørdagskafé til inntekt for klassetur på Coop kl. 10:00.

Hattfjelldal

Husker-du?: Lørdag inviterer Varntresk grendelag unge og eldre til en «Husker du-samling» på Varntresk oppvekstsenter. Det vil bli vist eldre bilder fra området med tid til å mimre, huske årstall, navn med mer. Ansgar Kleven fra Helgeland museum avd. Hattfjelldal deltar. Det serveres kaffe og brødskiver.

Strikkekafe: Mandag arrangerer Hattfjelldal husflidslag strikkekafé på Hattfjelldal bo- og servicesenter kl. 19:00. Det blir enkel servering og loddsalg. Alle er velkomne.

Svenningdal: Det er adventshelg på Folkets hus i Svenningdal. Lørdag er det juleverksted som er åpent for alle. Det serveres gløgg og pepperkaker. Salg av julegrøt. Gratis inngang. Lørdag kveld er det pub-kveld, den siste før jul. Søndag  serveres det middag; lutefisk med tilbehør.

Hemnes

Adventskafé: Søndag er det adventskafé på Inderdalen gård i Korgen. Landhandel i eldhuset med salg av nystekte julebrød, tradisjonell julebakst og hjemmelagede husflidsprodukter.

Herøy

Julekonsert i Brasøy: UL Bølgen arrangerer julekonsert på ungdomshuset i Brasøy lørdag kl. 16:30. Vokalister er Cecilie Skagen og Kristin Markås Mellingen. Musikere er Johnny Birger Hanssen, Harald Storholm, Bjørn Pedersen og Aleksander Fossum.

Leirfjord

Wangbrygga: Kl. 19:00 torsdag og fredag settes juleforestillingen «Helgelandsjul» opp på Wangbrygga.

Turnoppvisning: Den nystartede Leirfjord turngruppe har sin aller første oppvisning fredag kl. 17:30 i Leirfjordhallen.

Bardal: Lørdag arrangerer Bardal Helselag den tradisjonsrike julemessa på Bygdehuset i Bardal. Det blir konsert ved Nesna songlag, salg av rømmegrøt og kaffe og et rikt tilbud av julegleder. Åtte-ti utstillere selger alt fra kinesisk julemat, via norske strikkevarer, skjærfjøler, kalendere med bilder fra Helgeland til nisser og annen julepynt. Bardal Helselag kan tilby julekaker, multer, flatbrød og ellers alt som smaker av jul.

Adventskafé: Adventskafé i lokalene til det tidligere Lysstøperiet kl. 12:00 søndag.

Julekonsert: Søndag kl. 17:00 inviterer Bris til julekonsert i Leirfjord kirke. I år deltar to gjesteartister; Norah Micelle (8 år) og Gina Eilen (15 år).

Førjulsbingo: UL Fram inviterer til førjulsbingo på Tverlandet Grendehus kl. 18:00 søndag. Salg av kaffe, brus og kaker.