Det er dansehelg i Mosjøen denne helga, og for første gang på en mannsalder er det mulig og ta seg en svingom på formiddagen. I alle fall hvis du tar formiddagskaffen på Fru Haugans Hotel.

– Dette er en dansehelg og ingen vanlig dansegalla. Vi vet at mange tilreisende setter pris på at et arrangement som dette går over to dager. Siden ingen butikker har oppe på lørdag, har vi bestemt at det skal være tedans på hotellet lørdag formiddag som et tilbud både til tilreisende og fastboende danseglade, forteller arrangør Roar Møller.

Dansehelga er et samarbeid mellom Møller og Fru Haugans Hotel. Restaurantsjef Kurt Havstein og Bodil Fagerli, daglig leder ved hotellet, gleder seg til dansehelga.

– Vi må ha aktivitet på hotellet i helgene for å få besøk av publikum. Dette er en kjempepopulær aktivitet i så måte, sier Havstein.

– Med så mange dansetilstelninger rundt om skulle man tro folk gikk lei?

– Det er ikke så ofte slike arrangementer går av stabelen nå som for noen år siden. Kanskje er antallet arrangementer mer tilpasset det reelle behovet nå.

Også tidligere har hotellet og Møller samarbeider om ei dansehelg, et arrangement som blir stadig større.

– Vi er glade for at Roar Møller drar i gang dette og det ville vært utenkelig for oss ikke å være med på opplegget.

Hotellet er fullbooket for helga. For å få plass til flest mulig dansende parflytter man ut noen av bordene fra restauranten til resepsjonen.

– Fredag er den store dagen hos oss, da spiller Anne Nørdsti i restauranten og Hilde & Gutta i baren. Dermed blir det dans over hele hotellet. Lørdag blir det formiddagsdans med Hilde & Gutta, forteller Fagerli.

Roar Møller er fornøyd med artistene han har fått fatt i til årets dansehelg i Mosjøen. Lørdag er det stordans i Mosjøhallen. Der spiller Ingemars og Contrazt.

– Vi har alle de største artistene innen for sjangeren på plakaten når vi har fått med oss Nørdsti og Ingemars. Dette er de største dansemusikkartistene i Norge i dag, sier han.

Etter fire år med dette opplegget for ei dansehelg mener Møller arrangementet har satt seg i de danseglades bevissthet.

– Mange som har vært her før kommer tilbake. En mann har kjørt moped over Saltfjellet fra Valnesfjord for å være med før. Han kommer i år også. Torsdag hadde vi solgt rundt fem hundre billetter, 80 prosent av disse til tilreisende. Av erfaring vet vi at lokalbefolkningen gjerne kjøper sine billetter ved inngangen. Derfor tror jeg det blir masse folk i hallen lørdag.