– Ut og ut og boom, tap. Okei, ett minutters pause, ikke glem den siste bevegelsen!

Susann Ulvang gir ikke elevene sine lange pauser når hun kjører hiphopkurs. Men så er det da også mye som skal læres på kort tid, så da må det terpes for å få inn alle trinnene.

Nytt kurs i august

– Tre dager med kurs er ikke mye, kun tre timer til sammen. Men det er utrolig hva de får lært på den tiden. Jeg tror jeg er flink til å pushe dem. Det er nybegynnere og noen som er litt øvet, så lenge man har en bra oppbygging går det greit. Jeg har kjørt dem litt hardt, og vi går gjennom det samme hver dag slik at de får det inn. Det er basic steg, hvordan bevege seg innen musikken. Det skal være litt funky, slår Ulvang fast.

Kurset ble arrangert på Kippermoen idrettssenter de tre første dagene denne uken og var fordelt på to grupper, en for barn 8–13 år, og en for ungdom/voksen fra 14 år og oppover. Ulvang har tidligere holdt hiphopkurs i Mosjøen i 2014 og i fjor.

– Det er kjempeartig å komme til Mosjøen og kjøre kurs. Jeg har lyst til at miljøet skal utvikle seg her, og nå skjer det ting. Og så er det kjempeartig at så mange voksne er med. Jeg kommer tilbake igjen i august for å kjøre flere kurs sammen med Astri Tømmervik. Vi har ikke opplegget helt klart, men det blir fire dager med flere timer om dagen, både for barn og voksne. Jeg håper de som var med her kommer tilbake og vil lære mer, sier Susann Ulvang.

Høygravid hiphoper

Gruppen for dem som var 14 år og eldre hadde 12 deltakere, og de var både slitne og godt fornøyde etter vel gjennomført time.

– Dette er kjempeartig. Man får presset seg litt, sier Ann Kristin Dypaune.

– Og det er bra trening, legger Linn Mari Hauso til.

– Ikke minst! Trening for hele kroppen. Jeg liker å være i aktivitet og prøve noe nytt. Jeg prøver å henge med så godt som mulig. Det er lettere når vi er mange som er med slik at man kan følge litt med på de andre også. Man må bare prøve å slippe seg løs, slår Dypaune fast.

Ingen av de to danserne har noe erfaring som hiphopere tidligere. I tillegg er Hauso høygravid med bare 11 uker igjen til termin, men det legger ikke noen demper på entusiasmen.

– Jeg orker ikke å la graviditeten stoppe meg fra det jeg har lyst til, og dansing er kjempeartig. Jeg har aldri prøvd hip hop før, men er med på voksendans, forteller hun.