Sammen med Susann Ulvang inviterer Astri til Sommerdans 8.–1. august. Det skjer i samarbeid med Vefsn kulturskole, og kursene holdes i Mosjøen kulturhus og ved Kippermoen idrettssenter.

– Vi har lyst til å spre dansegleden! Dans er noe alle kan drive med, og kursene våre er for alle uansett ferdighetsnivå, sier Astrid. Både hun og Susann har hatt kurs på sommeren tidligere.

– Men nå fant vi ut at det er bedre å samarbeide.

Forskjellige stiler

Astri Langmo Tømmervik har en bachelor i jazz og pedagogikk samt ballett som tilleggsfag, mens Susann har en bachelor i jazzdans med pedagogikk.

– Det fine med oss er at vi har veldig forskjellige stiler. Susann har spesialisert seg på hiphop, mens jeg er veldig glad i klassisk. Vi har danset sammen i alle år.

Sommerdansen har både barneballett, hiphop for gutter og hiphop for kule damer på timeplanen. Nedre aldersgrense er fire år. De yngste samles på scenen i kinoen, de eldste ved Kippermoen idrettssenter.

– Jeg synes det er veldig bra at vi får være i kinoen. Der er det god plass på scenen og man kan nesten innbille seg at det sitter folk i salen. Det er jo ikke speil der, men det er også fint å danse uten, sier Astri. Nå håper hun at danseglade blir fristet av kurs, selv om det er midt i fellesferien.

– Det er jo en risk å arrangere kurs nå, men vi satser på at det går bra. Jeg gleder meg veldig!

Vil bli verdens beste pedagog

Astri er bosatt i Oslo, men på denne årstida er det Syden, Mosjøen, sommerjobb på Gilles og Kitchen og Sommerdans som gjelder. I juli inviterte hun til soloforestillingen «Bare meg».

– Hvordan lager du en dans?

– Jeg inspireres av musikk, mennesker og meg selv. Mye av det jeg gjør er bare det som popper opp av følelser i kroppen.

– Har du danset mye i sommer?

– Nei, ikke siden forestillingen. Jeg kjenner at det er bra for meg å hvile, på grunn av en betennelse i foten.

– Hva skal du gjøre til høsten?

– Da skal jeg tilbake til Oslo og jobbe på Dansehuset og i Oslo turnforening. I tillegg blir det studier på universitetet. jeg har meldt meg som enkeltemnestudent.

– Hvorfor danser du?

– Fordi jeg elsker å danse! Jeg får uttrykke følelser med dans, det er kanskje det som har hjulpet meg mye.

– Målet mitt er å bli verdens beste dansepedagog. Dansen i seg selv er ikke mitt mål. Jeg vil skape danseglede. Det gir meg enda mer å se andre mestre dansen – helt fantastisk! Jeg håper at jeg kan være en inspirasjon for andre.

– Hvem var ditt forbilde?

– Veronica Mortensen. Hun var veldig dyktig som pedagog.