Countrymusikk med god stemning: – Det rykker nok i dansefoten, og det kan hende det rykker flere plasser

Fans: Laila og Jan Egil Skar hadde tatt turen fra Bardal.

Fans: Laila og Jan Egil Skar hadde tatt turen fra Bardal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag møtte over 200 publikummere for å få med seg konserten med Ottar «Big Hand» Johansen, fra Sulis til Nashville i Mosjøen kulturhus.

DEL

– Vi har hørt på musikken hans i mange år, og er det som de så fint kaller for fans, sier Laila Skar.

Hun sitter sammen med Jan Egil Skar og venter på at dørene skal åpnes. De har reist til Mosjøen fra Bardal for å få se Ottar «Big Hand» Johansen live.

– Jeg skulle gjerne hatt han innover der vi bor, men det er kanskje litt vanskelig å få til. Vi regnet med han ikke kom til oss, så da må vi dra dit han er, sier Laila.

Hun forteller de har mange CDplater, og hun tror til og med at hun har en kassett med han.

– Han spiller ordentlig musikk som man kommer i godt humør av.

– Kommer det til å rykke i dansefoten?

– Ja det tror jeg, og det kan hende det rykker flere plasser også. Det kan jo hende man ønsker å synge med, for jeg kan en del låter, sier hun.

Laila er ikke alene om å like countrymusikken til «Big hand». Asbjørn Jakobsen og Anne Mari Fagereng har danset mye til musikken hans.

– Vi har danset mye til musikken hans. I tillegg har vi vært på mange konserter, og fulgt etter dem litt her og der, sier Anne Mari som håper de drar hjem i en lykkerus.

Over 200 publikummere fikk med seg den musikalske reisen med Ottar «Big Hand» Johansen gjennom 55 år. Countryartisten fyller 70 år i 2019, og jubileet blir markert med flere forestillinger. Onsdagens show var spekket med hans egne sanger som er kjent fra TV og radio. Det ble blant annet gjenhør med hits som «Bonde ifra bygda», «Blue Norwegian Moon», «Starting all over again» og «Will the circle be unbroken».

I tillegg til musikk og sang bandt Stig «Chet» Bang det hele sammen, og gjorde publikum bedre kjent med artisten, og mennesket 
Ottar Jakob «Big Hand» Johansen, fra skolemusikken i Sulis til amerikanske scener med de største countrystjernene. Mens det i bakgrunnen ble vist bilder og klipp fra artistens karriere.

– Er det slik at du har vokst opp på en plass der det bare er hillbillys? spurte Stig, mens en video gikk i bakgrunnen som viste blant annet et hus som ble fraktet i en robåt.

– Nei, det var ikke bare hillbillyer der. Det var hardtarbeidende folk, svarte Ottar mens han fortsatte å fortelle om oppveksten til publikums store applaus.

Artikkeltags