Blå musikk og pappatanker

SLIPPER SINGEL: Bjørn-Peder Horn Johansen (42) er svanger med ny skive. I disse dager slipper han en smakebit fra nyplata, med låtene "Pappaperm" og "Vise te trøst for oss aille". (Pressefoto)

SLIPPER SINGEL: Bjørn-Peder Horn Johansen (42) er svanger med ny skive. I disse dager slipper han en smakebit fra nyplata, med låtene "Pappaperm" og "Vise te trøst for oss aille". (Pressefoto)

Artikkelen er over 8 år gammel

Brønnøyværingen Bjørn-Peder Horn Johansen er svanger med ny plate. I disse dager slippes en smakebit på singel - deriblant låten "Pappaperm".

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tredje CD er på vei fra brønnøymusikeren som er bosatt i Oslo, og planlagt plateslipp blir rundt 1. april 2010. Men allerede nå kan nysgjerrige lyttere høre den nye låten "Pappaperm" og ei Trygve Hoff-vise som er første singel ut.

– I sin tid ble "Vise te trøst for oss aille" gjort av et kremlag musikere med Marius Müller, Svein Gundersen og Bjørn Jensen. Nå har bandet omarrangert den helt og den framstår i helt ny versjon. Med meg på duett har jeg dattera til Trygve, Sibeth Hoff. En stor glede og ære, skriver musikeren selv på sin Myspace-side. En annen samarbeidspartner Horn Johansen har fått med seg på skiva er Sambandet-gitarist og brønnøyværing Gunnar Pedersen. Og det blir mer blues og strengeleik i vente på plata som har fått tittelen "Blå sjel".

– Det blir en CD preget av strengeinstrumenter, blues og kystrock! Flere av tekstene er skrevet sammen med søster Anne-Kristin seinhøsten 2008, mens jeg selv har skrevet mesteparten av musikken. Noen låter kom til på tampen mens andre ideer har ligget på vent i over 20 år, forteller Bjørn-Peder Johansen. Samtidig har han en overraskelse til på lager.

– Jeg har gått til det elleville skrittet å kalle meg kun for Bjørn-Peder på neste CD! Årsak? Med Nordnorske aner og hele fire navn går det stort sett i krøll for de fleste. Trøsten får være at nordlendinger ligger et hakk foran søringene på Oslo Best som har flust av doble etternavn, filosoferer musikeren.

Artikkeltags