Børdy: – Folkens, vi ha fått oss jobb på Petter Dass-museet, og frå tidlig sommer kan du og aille ainner få ein guida tur med oss ...»
Bædi: - ... di to profesjonelle, OG barnslige, Bædi & Bærdi – Barnas reiseguider i Norge!»

Slik presenterte Bædi og Børdi selv nyheter om at de skal være guider på Petter Dass-museet. Reiseappen som så langt har vært i bruk på Norsk Luftfartsmuseum, Lofotr Vikingmuseum i Lofoten, Kjerringøy Handelssted og Sjøgata i Mosjøen utvider altså reiseruta si.

 

– Vi skal ha to oppdateringer av appen i år, en til sommeren og en til høsten, og vi jobber med å få inn så mange som mulig nye plasser. Vi satser på i hvert fall 10 nye totalt, og det ser ut til at vi får en veldig tetthet på Helgeland, sier daglig leder i Baahdy & Birdy AS, Linda Skipnes Strand.

Les også: Linda flyr høyt med ny app: – En skrekkblandet fryd
Les også: Bædi og Børdi guider i Sjøgata
Les også: Bædi & Børdi skal vise veien

– Petter Dass-museet er en perfekt kunde

Sammen med Aleksander Leines Nordaas og Helen Amundsen Halten står hun bak barnas reiseguider. Bædi er en geit som er veldig glad i fiskeboller, til tross for at de gir ham så mye luft i magen at han blir en luftballong. Men kompisen Børdi er en fugl som ikke kan fly, så det passer i grunn godt. Så når den reiseglade duoen har ruta klar fiseflyr de landet rundt.

– Petter Dass-museet er en perfekt kunde for Bædi og Børdi. Det er et museum med mye spennende historie, men jeg tror ikke så mange unger er interessert i Petter Dass i utgangspunktet. Når man formidler det på en mer barnevennlig måte er det kjempemasse spennende å få ut, sier Skipnes Strand.

De tre mosjøværingene som står bak Bædi og Børdi har altså som mål å utvide nedslagsfeltet til reiseguidene kraftig i 2018, men Skipnes Strand kan ikke røpe hvilke andre steder som er aktuelle før kontraktene er underskrevet. I tillegg til at det er flere steder på Helgeland som er aktuelle, sier hun at fokusområdet ellers er Nordland, Troms og Trøndelag.

Store Oslo-museum

– Vi satser på at appen kan oppdateres med nye steder fra mai/juni. En positiv overraskelse er at vi nå får henvendelser fra folk som vil være med. Den første henvendelsen kom fra Oslo, så selv om vi tenkte at reiseruta skulle gå geografisk ut fra Helgeland er vi i dialog med store museum i Oslo også, forteller Skipnes Strand.

Bædi og Børdi hører i utgangspunktet hjemme i en reise-app som barn og voksne kan laste ned på mobil eller nettbrett, men har også spilt hovedrollene i en kortfilmen «Bædi & Børdi – Flaskepost fra verdensrommet». Appen har så langt blitt lastet ned nesten 4.000 ganger.

– Vi ble nesten litt overrasket selv over responsen. Appen brukes til guiding, men har også et spill som er veldig populært. De vi har snakket med er veldig fornøyde og vi oppnår mye av det vi håpet på. Unger synes det er morsomt å bli guidet av Bædi og Børdi, og foreldrene er fornøyde med at ungene lærer ting. Så det er alle tingene vi håpet på å oppnå, slår Linda Skipnes Strand fast.

Bædi & Børdi

App som skreddersys til diverse attraksjoner for å gi barn og unge en unik opplevelse.

Utviklet av daglig leder Linda Skipnes Strand og gründerne Helen Amundsen Halten og Aleksander Nordaas.