Roald Øyen, ikke han med påskenøttene i NRK, men tusenkunstneren fra Bjørnsøya i Dønna, skal fram i lyset når Ida Kristine Hansen framfører hans fantasi for solofiolin under sine konserter i Dønnes kirke kommende fredag og i Alstahaug kirke søndag.

Verket til Roald Øyen er bare ett av leddene i et meget spenstig repertoar som har fått den talende tittel; "Fra Bach til Bodvar", hvilket klart indikerer at her blir det musikk både av giganten Johan Sebastian, og Bodvar Moe - sønnen til "Nordlandsnettene".

Det er en meget spesielt sammensatt duo som skal underholde i de to middelalderkirkene på ytre Helgeland kommende helg. Fiolin og kontrabass er ikke den mest brukte kombinasjon i musikken. Og det er derfor bare Bodvar Moe som har skrevet originalt for denne besetningen. Han har latt seg inspirere av den astronomiske begivenheten tidligere i år og kalt verket for "Venuspassasjen" som altså får sin urframførelse på Dønnes, og to dager etter på Alstahaug. Den andre musikken på konserten er spesialarrangert for den spesielle besetningen.

Bach er representert med sin "Partita i H–moll". I tillegg blir det mer barokk av Telemann og en god del nyere musikk. Så Ida Kristine Hansen håper at det skal bli litt for enhver smak og at alle finner noe å glede seg over. .

Hun har solide røtter på Helgeland og sommersted hos sin far på Dønna. Etter musikklinjen i Mosjøen har hun studert to år ved Musikkhøyskolen i Oslo, men til vinteren skal hun studere i København. Målet er å bli orkestermusiker, men hun forteller at hun i tillegg vil ta pedagogisk utdanning, slik at hun eventuelt kan undervise i musikk.

Konserten i Alstahaug kirke blir et meget spennende gjensyn for Ida Kristine. Det var nemlig der hun som 8-9 åring debuterte sammen med Alstahaug sangkor en gang tidlig på 90-tallet.