Bædi og Børdi på den store skjermen

FLERE JOBBER: Bædi og Børdi er både skuespillere og reiseguider.

FLERE JOBBER: Bædi og Børdi er både skuespillere og reiseguider. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag var det verdenspremiere på kortfilmen om Bædi og Børdi. Nå venter de bare på å starte jobben som reiseguider.

DEL

– Filmen ble tatt veldig godt imot. Det var kjempeartig at ungene flirer og vil se mer til karakterene, så det var en optimal premiere. En veldig god oppladning mot lanseringen av appen, sier Aleksander Leines Nordaas.

Fiseflyr Norge rundt

Bædi og Børdi startet livet sitt i 2014 da Leines Nordaas og Linda Skipnes Strand møttes under konferansen «Koffør Nordland» i Bodø. De fikk med seg Helen Amundsen Halten, og jobbet fram det de kaller «barnas reiseguider i Norge».

Les også: Bædi og Børdi skal vise veien

Bædi er en geit som får så mye luft i magen av fiskeboller at han blir til en ballong, mens Børdi er en fugl som ikke kan fly. Sammen kan de derfor fisefly rundt omkring i Norge. Premieren på kortfilmen om duoen var fredag under Tromsø Barnefilmfestival, men snart debuterer Bædi og Børdi også som reiseguider i en app som kan lastes ned på mobil og nettbrett. Appen er tilgjengelig for nedlasting 20. juni, og kan til å begynne med brukes til å bli guidet rundt på Lofotr Vikingmuseum, Kjerringøy Handelsted, Sjøgata i Mosjøen og på Norsk Luftfartsmuseum

Foto:

– Mange heier på Bædi og Børdi

– Reiselivsprosjektet kom først, men kortfilmen ble naturlig født da jeg ble mer og mer glad i Bædi og Børdi og ville utforske dem mer. I filmen skal de ut og redde andre dyr i nød i rare situasjoner, mens i appen er de barnas reiseguider i Norge. Med filmen har jeg en baktanke om at det kan bli en serie etter hvert, de har jo mange muligheter til å reise rundt i verden. Det er uansett veldig bra at ungene vil se mer av Bædi og Børdi, det gir meg et grunnlag til å tenke videre på konseptet.

Les også: Bædi og Børdi guider i Sjøgata

Linda Skipnes Strand, som er daglig leder for Bædi & Børdi, gleder seg nå til appen skal lanseres på Norsk Luftfartsmuseum i Bodø den 20. juni.

– Jeg har troa på at dette blir veldig bra. Appen ser veldig fin ut, og vi har fått mye positiv feedback. Særlig innen reiselivet er det mange som heier på Bædi & Børdi, det er veldig stas, sier Skipnes Strand.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken