Arrangerte revy for aller første gang – spilte for fullt hus

Kirsti Hesjevik i sketsjen "Presten".

Kirsti Hesjevik i sketsjen "Presten". Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens vinden ulte utenfor ungdomshuset i Kleiva, var det duket for premiere på Skjæringen teaterlags aller første revy – «For åpen scene».

DEL

Med: Kirsti Hesjevik, Berit Ingebrigtsen, Hallgrim Eide Hesjevik, Ann-Kristin Grønmo Edvardsen, Rolf Kristian Nordnes og Annelen Terjesdatter Smedstad.

Hvor: Ungdomshuset i Kleiva

Spilletid: 1 time, 40 min.

Skjæringen teaterlag har eksistert siden 1995 og har nesten årlig satt opp komedier. Teaterlaget forteller at deres varemerke er stykker med fart og «svingdørstempo». De sier at de med denne revyen ønsket å utfordre seg selv å prøve noe helt nytt. Fredags kveld var det premiere på revyen «For åpen scene».

Revyen inneholdt både monologer, sketsjer og revyviser. En god miks av alle disse tre, med hele 19 nummer i programmet. Det var duket for en helaften med latter, og publikum ble i tillegg invitert med på fest etter forestillingen. Teaterlaget spilte for fullt hus, og det ble etterspurt billetter i forskjellige facebookgrupper. Det er tydelig at teaterlaget har et veldig godt omdømme.

Latter var ikke mangelvare

Latter var ikke mangelvare under denne forestillingen. Jeg vil dra fram sketsjen «Presten» som var den som ga desidert mest utslag hos både meg og publikum. Kirsti Hesjevik gjorde en utrolig god jobb i rollen som prest. Både måten hun pratet og oppførte seg på var veldig overbevisende, noe som gjorde at man kjente seg veldig igjen i den stereotypen.

Revy handler som sagt om å observere, for så å sette det veldig på spissen. Det føler jeg at Skjæringen teaterlag har greid veldig godt.

En god revy

Som tidligere nevnt var dette en godt mikset revy, med både monologer, sketsjer og revyviser. Når man greier å skape en god balanse mellom disse tre, gjør det hele revyen mye mer interessant. Revyen var satirisk og kritisk på mange måter, blant annet i forhold til Alstahaug kommunes vedtak om å legge ned servicetorget.

Jeg mener at Skjæringen revylag gjorde rett i å sette opp en revy. Dette formatet kledde teaterlaget veldig godt og jeg håper at de kommer til å fortsette å utvikle dette formatet. Både jeg og publikum var fornøyde.

Artikkeltags