Gå til sidens hovedinnhold

Abba-gjengen klar for Mosjøen

Artikkelen er over 12 år gammel

Det knaker i noen ledd, men Abba er i ferd med å mykne. Nå er det Mosjøens tur til å gi stående applaus og juble "Thank you for the music."

– Jeg er litt nervøs. Jeg kjenner det i magen, sier Beate Skogsholm, hovedhjernen bak Abba-showet "The name of the game", som spilte for fulle hus i Sandnessjøen i mai, og som til helga settes opp i Mosjøen kino. Disse dager går med til terping på noe som inntil nylig satt spikret i fingerspissene.

– Ting sitter faktisk godt, men noen småting er det, selvfølgelig. Vi har heldigvis ikke mistet skuespillerne i de store rollene. Kun én skuespiller er ny, sier Beate Skogsholm.

Tre minutter

Ståle Valan spiller den voksne Kristian, og føler seg klar til dyst.

– Jeg har overhodet ikke pugget manus i sommer, og godt er det. Jeg fikk nemlig et gammelt manuskript hvor replikkene ikke stemte, smiler Ståle. Han var menig kormedlem i forrige runde.

– Jeg har showet i hodet, og brukte kanskje tre minutter på å takke ja til å spille Kristian. Jeg forsøker å gjøre ham til min egen. Kristian er en sårbar type, som angrer sterkt på det han gjorde for 25 år siden, forteller Ståle. Handlingen utspiller seg på et klassetreff, hvor Kristian ber Marianne om unnskyldning for at han lurte henne stygt og påførte henne kjærlighetssorg.

– Kristian var jo egentlig forelsket i Marianne, sier Ståle Valan.

$SUBT_ON$"Ringrostig"

Marianne har blitt musikalstjerne i Sverige, og hun har glemt hele den såre episoden. Så godt som.

– Jeg merker at vi er litt ringrostig, sier svenske Jill Larsdotter Lyngøy, som spiller Marianne. Hun mener at det tar noen takter å komme tilbake i skikkelig Abba-modus.

– Men det er ikke skummelt. Det er bare artig å få muligheten til å spille i Mosjøen.

– Ikke lei av Abba-musikken?

– Hahah! Hmm, jeg har faktisk ikke hørt én eneste Abba-låt siden i mai, og det vil ta lang tid igjen etter at vi har vært i Mosjøen, innrømmer Jill.

– Men nå er jeg helt med!

– Mange vefsninger

Instruktør Mari Moe Krysinska slo søndag fast at prøvene gikk "heeeelt... okey." Hun regner med streng disiplin når alvoret melder seg i Mosjøen, men:

– Jeg har mistet stemmen. Jeg kan ikke smitte noen, så det blir lite klemming, sier Mari.

– Hva terper du på?

– Replikkene sitter bare sånn cirka, og karakterer må friskes opp, sier Mari. Musikalsk leder Stein Ivar Mortensen var tilsynelatende kald og rolig søndag. Finalenummeret "Thank you for the music" gikk nesten knirkefritt.

– Få med at det er minst ti vefsninger i showet. Da er ikke jeg medregnet, smiler Stein Ivar, som flyttet fra Mosjøen til Dønna for ei tid tilbake.

– Hva venter dere i Mosjøen?

– Et kulturhus som står klart. Mye er gjort, men samtidig skal jo hundre aktører fram og tilbake. Jeg håper virkelig folk kjøper billetter, sier Stein Ivar Mortensen.

Krøll og krepp

Billettsalget ligger som en pine i bakhodet til Beate Skogsholm.

– Jeg spent på oppslutningen. Det er satt opp forestilling lørdag og søndag, men det er rom for et tredje show. Da må folk kjøpe billetter tidlig, slik at vi kan planlegge, sier Beate. Hun regner med at det meste ordner seg.

– Men vi mangler frisører! Alle sier nei. De har vel et liv utenfor jobben sin, men det betyr mye for skuespillerne at de blir skikkelig kreppet og krøllet, sier Beate Skogsholm.