Jentetrio spiller 8. mars: - Feiring med frysninger

KLAR FOR KVINNEDAGEN: – Bare kall oss Band fra Toppen, sier fra venstre Mirja Hammerstedt, Edda Leonardsen og Emily Cottingham.

KLAR FOR KVINNEDAGEN: – Bare kall oss Band fra Toppen, sier fra venstre Mirja Hammerstedt, Edda Leonardsen og Emily Cottingham. Foto:

Av

God musikk inneholder mye. Også god kvinnehelse.

DEL

– Frysningsgaranti, sier jentene i en trio fra Vefsn folkehøgskole på Toppen, som skal berike kvinnedagsmarkeringa på Kulturverkstedet med to nøye utvalgte sanger. Edda Leonardsen (21) fra Trondheim, Mirja Hammerstedt (19) fra Porsgrunn og Emily Cottingham (20) fra Tønsberg går alle på musikklinja work@music, og de skal henholdsvis synge, spille bass og lokke musikk ut av en laptop, i framførelsen av «Feel fine» av Emilie Nicolas, og «Glu» av Fieh, begge prisbelønte norske artister med et stort publikum.

Jenter vet selv!

– Jeg får frysninger bare jeg tenker på Emilie Nicolas, sier Edda, som i likhet med de andre synes det er kult å dra fram kvinner i den mannsdominerte sjangeren elektronika.

– Sangen fra Fieh handler om at gamle menn ikke skal kunne fortelle ei ung jente hva som er riktig å gjøre. Jenter vet selv hva som må til, for å få det til, sier Edda. Kan det treffe mer blink på kvinnedagen? Unge damer synes at 8. mars fremdeles er viktig. Mye er bra i vår tid, men abortsaken som nylig preget utvidelsen av regjeringa viser at folk ennå har en ryggmargsrefleks for viktige spørsmål som behandles så lettvint at det kan bli farlig.

– Kvinnedagen er også ei feiring av det pionerene har gjort for oss, sier Edda, Mirja og Emily.

Redd for en klem

De applauderer resultatet av metoo, en kampanje som langt på vei har fått gjennomslag for kravet om varig endret tankegang. Så får det bare være at gutta for tida knapt tør å flørte.

– Dessverre har det blitt slik at mange menn ikke tør å gi kvinnelige kollegaer en klem på julebordet, i frykt for å gjøre noe feil. Det er synd, men nå har vi tatt kampen, og da må vi forvente litt «blodsprut og gørr.» Ting vil normalisere seg igjen, sier Edda, og legger til:

– Husk at de færreste menn har onde intensjoner!

Artikkeltags