71 grader nord på Dønna

Innspillingsleder Kristian Møyland og to av fotografene er klare til opptak.

Innspillingsleder Kristian Møyland og to av fotografene er klare til opptak.

Artikkelen er over 7 år gammel

71 grader nord har brukt Dønna som skueplass og sparer ikke på adjektivene etter tre dager i Breivika.

DEL

- Perfekte forhold og kveldslyset i går kveld var helt fantastisk, forteller fotograf Matti Bernitz når Helgeland Arbeiderblad besøker Helgelandskystens Copacabana, Breivika i Dønna kommune. Her har 71 grader nord gjort opptak de siste tre dagene.

Mandag denne uka var siste dag med innspilling på Dønna, og turen videre går nordover. Hvor får vi ikke vite, og mye annet som omfatter innspillingen av den populære realityserien blir også holdt strengt hemmelig før det hele er klart til å sendes på tv.

Nummer sju

Jeg blir tatt vel imot nede på stranda av produsent Aleksander Berg Hansen, som har jobbet med produksjonen det siste året. Episoden som spilles inn på Dønna er nummer sju i rekken av totalt 15 episoder.

- Når får vi se dette på tv?

- I løpet av oktober, men sendeplanen er ikke ferdig enda. Også Berg Hansen skryter av oppholdet på Helgeland.

- Og så har vi jo vært veldig heldige med været, legger han til mens har lar blikket flytte seg oppover den bratte fjellsiden på Dønnamannen, som allerede er grønn et godt stykke ned på haka.

I Breivika møter vi også daglig leder ved Tømmervika Opplevelsessenter, Ove Tømmervik. Han har lånt ut en henger med kajakker til 71 grader nord. Så selv om vi ikke får vite verken hvem som er deltakere eller hva slags utfordringer deltakerne blir stilt overfor, så kan vi i alle fall anta at de kommer i kontakt med det våte element.

- Han har vært veldig hjelpsom, forteller Berg Hansen.

Stort aldersspenn

Til tross for hemmeligholdet rundt mye av seriens innhold, kan Berg Hansen likevel fortelle at interessen har vært stor for å få være med i serien.

- Det var stor pågang og vi begynte med en gruppe på 43 stykker under utvelgelsen. Nå er antallet redusert til godt under en fjerdedel med jevn fordeling på kjønnene.

- Og så er det stort aldersspenn, vi har med folk fra 21 til 50 år, forteller Berg Hansen.

- Har det gått bra med deltakerne så langt?

- Ja de er veldig fornøyde de også og alle har det bra. Det er kun deltakerne og sikkerhetscrewet som sover ute i telt, mens resten av de som er med har hatt base i Mosjøen under oppholdet på Helgeland.

- Folkene i sikkerhetscrewet har kanskje vært mest fornøyde og i dag skrøt de av at de hadde hatt sin beste natt på lenge, etter at vi kom til Dønna.

Populær serie

71 grader nord er en av realityseriene som virkelig har slått an blant nordmenn, men også ellers i verden. Konseptet er det mest lengstlevende i verden og er nå inne i sin 13. sesong på rad.

Berg Hansen skryter også av kompetansen blant dem som er med å lage serien. Det er lyd- og kamerafolk og ellers et variert utvalg av personer med lang fartstid innen allsidig filmproduksjon. Selv har Berg Hansen tidligere vært med å produsere «Moldvarpen» og han har også jobbet lenge i underholdningsavdelingen til NRK, blant annet med flere av komiker Anne-Kat Hærlands programmer.

Artikkeltags