Brønnøysund musikkorps har øvd i to måneder før den store happeningen, som dro to nesten fulle samfunnshus fredag og lørdag. Det var nok mange i salen som mimret tilbake til tider da all musikk var melodiøs, og tekstene (den gang som nå) handlet mest om kjærlighet.

Musikkorpset med kor- og solistvenner hadde lagt vekt på musikk som kanskje ikke blir spilt hver dag. 1950- og 60-tallet var mer enn Beatles og Elvis, og det ga "Lipstick" et godt bevis på. Her var blant andre Connie Francis, Jim Reeves, Pat Boone og Andrew Sisters representert.

Gamle klær

Musikkorpset stilte tidsmessig korrekt antrukket, alle medlemmene hadde gravd dypt i skapene etter det vakreste som 50- og 60-tallet kunne by på av tekstiler. Odd Gunnar Nilsen hadde for eksempel kledd seg ut som russ, og mange av damene hadde på seg kjoler som neppe skal brukes på julebord senere i år.

Det hele startet med at solist Siri V. Høyholm sang "Lipstick on your collar", lebestift på snippen, og satte standard for resten av kvelden. Her gikk det i svingende rytmer, dempede ballader som "Seeman" med Sigurd Ellingsen som solist, og "Speedy Gonzales" med hovedsolist Stig Angel Benjaminsen. De fleste solistene, spesielt Benjaminsen, sang meget godt, og med stor selvtillit. Publikum ga gjentatte ganger fra seg begeistret applaus.

Flink Frida

Det største applausen var det likevel 10 år gamle Frida Hol Ellingsen som fikk, da hun sjarmerende framførte "The carnival is over" klokkerent og vakkert. Frida har tidligere vunnet Idol Helgeland, og det er ikke uten grunn. Jenta har tak på publikum, og det er ingen tvil om at det var Fridas innslag alle ventet på. Noen smågutter på første benk snakket bare om henne i pausen.

Flinke barnesangere må man ta vare på og utvikle. Jeg er sikker på at Frida lar høre fra seg også i framtida.

Lyttet etter Laika

Det er helheten som gjør "Lipstick" til et show som Brønnøysund musikkorps med venner kan være stolt av. Kostymene, musikken, koret og solistene, samt de to filosoferende gubbene Hans og Kristian (Olaf Olsen og Iver Dreiås) gjør forestillingen til mer enn "bare" et musikkshow. Det skal sies at snakkinga til hobbyfilosofene kunne bli en tanke langdryg, men de bidro med gode poeng fra gammeltida. Blant annet om romhunden Laika, som fikk ungene i Brønnøysund til å lytte mot himmelen etter bjeffing.

Vi gratulerer Brønnøysund musikkorps med et mimreshow til langt over ståkarakter.