Det er Linda Oloey, en av de inviterte kunstnerne, som har ansvaret for «Tegnetrening med kritt og kull» på Mjaavatnbrygga 1. og 2. juli. Arrangementet er allerede fulltegnet av SFO og barnehage, men det blir mulighet for drop in.

– Og så blir det selvbetjent tegnestasjon samme sted 3.–5. juli, forteller Annika Honggard og Katrine Remmen Wiken i Galleria kunstfestival. De frister også med Makerspace for barn på biblioteket. Der skal det lages buttons og trefigurer, og det blir tegning med 3D-penn og bruk av 3D-printer.

Profesjonelt

– Hvordan har responsen på Barnas Galleria vært tidligere?

– Barnas Galleria har vært veldig populært. Vi har fått tilbakemeldinger på at det er synd det bare blir to dager år, men vi synes det er mye spennende for barna på programmet totalt sett. Vi håper at alle tar i bruk alle barneaktivitetene i byen, i regi av Galleria, Byfestveko og Toppenkurset, sier Honggard.

– Det blir for mye for en invitert kunstner å ha enda flere dager med Barnas Galleria, legger Remmen til. Nettopp det at barna får undervisning av en profesjonell bildekunstner er et poeng.

– Vi har lyst til at barna skal lære av folk med en viss faglig bakgrunn, sier Annika. Arbeidene skal stilles ut i Mjaavatnbrygga og hvem vet, kanskje kommer kunstinteresserte Dronning Sonja innom for å se på bildene. Hun kommer som kjent til åpninga av Helgelandstrappa med påfølgende vandring i Sjøgata 6. juli.

Mangfoldig program

– Hva tenker dere om årets Galleria?

– Høy puls! smiler Annika.

– Akkurat nå er det mye stress. Alt er ikke under kontroll, men jeg føler vi er mer i rute enn vi har vært de andre årene. Jeg håper at vi kan åpne og at deltakere og publikum ser at det er gjort en innsats for at det skal bli bra.

– Jeg vet ikke om det noen gang har vært et så stort og mangfoldig program på et festspill. Jeg er stolt over at vi kan få til dette i lille Mosjøen. Det blir masse aktiviteter og kulturtilbud.

– Helt til slutt, er det noe barna må ha med seg på Barnas Galleria?

– Nei. Det blir jo tegning med kull og kritt og dermed ikke så mye gris. Men barn under ti år må ha med seg foresatte på drop in.