Gå til sidens hovedinnhold

Krisemåling for Høyre

Artikkelen er over 1 år gammel

Høyre faller på ny måling, og får lite drahjelp fra de øvrige regjeringspartiene.

(Nettavisen:) Det er på Respons Analyses måling for VG at Høyre faller tilbake med 2 prosentpoeng og ender opp med en oppslutning på 17,9 prosent, hvilket ville gitt 32 stortingsrepresentanter.

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med 17,9 prosent. Snittet den siste tiden har vært bedre og Høyre har mange velgere på gjerdet. Den siste tiden har det har vært mye oppmerksomhet om andre forhold enn de politiske løsningene. Det som teller er valg, og der vet vi at en blå regjering krever et sterkt Høyre, sier nestleder Jan Tore Sanner i Høyre til VG.

De øvrige regjeringspartiene havner begge under sperregrensen. Venstre går 0,6 prosentpoeng frem og lander på 3,3 prosent, mens KrF går tilbake med 0,7 prosentpoeng - til 3,5.

Senterpartiet ligger like bak Høyre, med 16,7 prosent, etter å ha gått frem 16,7 prosentpoeng.

– Det er en strålende måling. Jeg tror vi har høy oppslutning fordi vi har vært så tydelige over lang tid om at vi skal utvikle hele Norge, sier Trygve Slagsvold Vedum til VG.

Videre får Rødt en oppslutning på 5,4 prosent (+0,8), SV 7,2 (+0,5), AP 24,9 (0), MDG 5,1 (-0,4), Frp 14,6 (-0,7) og andre 1,4 (-0,9).

Kommentarer til denne saken