Gå til sidens hovedinnhold

Krimteknikerne har gjort funn på branntomta: – Politiet jobber nå med en hovedhypotese

Torsdag og fredag har Kripos vært i Mosjøen for å undersøke brannruinene etter dødsbrannen natt til 4. oktober, i håp om å kunne gi svar på hvorfor det begynte å brenne.

I en pressemelding fredag, opplyser politiet at krimteknikerne som har undersøkt brannåstedet har gjort funn som indikerer at det er elektrotekniske årsaker til at brannen oppsto.

– Vi kan ikke gå inn på detaljene rundt disse funnene nå, det er for tidlig. Politiet jobber nå med en hovedhypotese om at brannårsaken er teknisk, sier etterforskningsleder Snorre Bogfjellmo.

Det er ikke gjort funn som tyder på at brannen skal ha vært påsatt. Det er heller ikke noe i den taktiske etterforskningen som peker i den retningen nå.

– Det er mange vitner som har tatt kontakt med politiet og mange som har delt bilder og video med oss. Det er av stor nytte av å se disse i sammenheng og få et godt bilde av hvordan brannen utviklet seg. Politiet verdsetter det at så mange har bidratt til å belyse saken, understreker Bogfjellmo.

Avslutningsvis opplyses det om at etterforskningen ikke er ferdig.

– En brann hvor to menneskeliv går tapt en svært alvorlig sak og politiet jobber videre med å finne så utfyllende svar som mulig, sier Bogfjellmo i pressemeldingen.

Les også

Her er Kripos på plass på branntomta i Mosjøen: – Saken har høyeste prioritet i hele politidistriktet

Kommentarer til denne saken