Tatt på fersken i overgrep

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helgelending tatt på fersken i hotellseng med mindreårig jente. Dømt til seks måneders fengsel, soner for tiden lengre dom for voldtekt.

DEL

Både tiltalte og fornærmede er hjemmehørende på Nord-Helgeland, men hendelsen skjedde i Harstad. Den aktuelle dagen, var politiet i Harstad blitt varslet om at den mindreårige jenta og ei venninne hadde stukket av fra et ungdomshjem et sted i Nord-Norge var på vei mot Harstad i buss.

På hotell

Jentene ble observert av politiet da de ankom byen, og politiet fulgte etter dem da de satte kursen mot et hotell i byen. Politiet fikk tilgang til nøkkelen til rommet som var leid i tiltaltes navn.

Da de tok seg inn, fant de mannen og jenta nakne i senga igang med seksuell aktivitet. Jentas venninne befant seg i gangen på hotellet. Trondenes tingrett har funnet mannen skyldig i seksuell omgang med barn under 16 år.

Fornærmede og tiltalte har forklart at de på det aktuelle tidspunktet hadde vært kjærester i flere måneder, og at det var jenta som hadde ønsket at han skulle bestille hotellrom og at det også var hun som tok initiativet til sexen. Ifølge dem skal de ikke ha snakket om hvor gammel jenta var, og at tiltalte ikke visste at hun var femten.

Overtrådt aktsomhetskrav

Et flertall av rettens medlemmer mener tiltalte har gjort seg skyldig fordi han har overtrådt aktsomhetskravet med tanke på fornærmedes alder. De har dessuten problemer med å forstå at han ikke visste hvor gammel fornærmede var etter å ha kjent henne i mange måneder.

Retten har funnet det skjerpende at tiltalte var en person fornærmede trodde hun kunne stole på, og at han var kjent med at jenta var i en sårbar livssituasjon. Som formildende omstendigheter mener retten det er at jenta var nær den seksuelle lavalderen, og at de fortsatt betegner hverandre som kjærester som gir uttrykk for at de ønsker å leve et rusfritt liv sammen.

Trondenes tingrett har dømt mannen til fengsel i seks måneder, hvorav tretti dager er gjort betinget.

Tiltalte soner i dag en lengre fengselsdom for voldtekt.

Artikkeltags