Brøt flere lover

PÅGREPET: En mann som ble pågrepet i fjor er nå dømt for flere lovbrudd. Arkivfoto

PÅGREPET: En mann som ble pågrepet i fjor er nå dømt for flere lovbrudd. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En «kjenning» av politiet må i fengsel for flere lovbrudd.

DEL

45 dager i fengsel i tillegg til 10 000 kroner i bot, beslaglagt førerkort og beslaglagt kniv, ble resultatet for en mann i 30 årene som nylig ble dømt i Alstahaug tingrett.

Mange brudd

Tiltalte, som for øvrig også tidligere er straffet flere ganger, er denne gangen dømt for brudd på straffelovens paragraf 162, for oppbevaring av narkotika, veitrafikklovens paragraf 31, for å ha ført bil i ruspåvirket tilstand, straffelovens paragraf 352, for å ha båret kniv på offentlig sted og til slutt legemiddellovens paragraf 31, for å ha brukt narkotika.

Alle lovbruddene ble begått samme dag i juni i fjor. Hovedforhandlingene ble holdt i mai i år og tiltalte har erkjent seg skyldig i alle tiltalepunktene, bortsett fra punktet som omhandler besittelse av kniv på offentlig sted. Hvor vidt dette er grunnlag nok for en straffeutmåling var imidlertid retten uenige om.

Flertall for dom

Da tiltalte ble pågrepet kjørte han i ruspåvirket tilstand og han er også dømt for å ha vært i besittelse av 6,5 gram amfetamin som politiet fant i bilens hanskerom. I tillegg ble det beslaglagt tre kniver som tiltalte også oppbevarte i bilen.

Tiltalte har selv forklart for retten at han på denne tiden var uten fast bopel og derfor oppbevarte mange av sine eiendeler i bilen., og at en av knivene ble oppbevart i bilen i tilfelle det skulle bli nødvendig å avlive dyr etter viltpåkjørsel. Rettens mindretall ønsket å frifinne tiltalte på dette punktet, mens rettens flertall gikk inn for det motsatte.

Artikkeltags