Fremmer forsking

Krafttak mot kreft: – Støtt en god sak, oppfordrer Geir Ringvold og Sofie Drag i «Krafttak mot kreft». Torsdag kommer russen til ei dør nær deg. Foto: Stine Skipnes

Krafttak mot kreft: – Støtt en god sak, oppfordrer Geir Ringvold og Sofie Drag i «Krafttak mot kreft». Torsdag kommer russen til ei dør nær deg. Foto: Stine Skipnes

Artikkelen er over 5 år gammel

«Krafttak mot kreft» er russens bidrag til kreftsaken.

DEL

«Krafttak mot kreft» går direkte til kreftforsking, og i dag er russ over hele Helgeland engasjert i aksjonen.
– Vi støtter aksjonen fordi pengene går til en god sak. Alle kjenner noen som har eller har hatt kreft, sier Sofie Drag som er aksjonsleder i Mosjøen.
 

– Fint engasjement

Geir Ringvold, mest kjent fra Barne-TV, er aksjonsleder for Nord-Norge, og reiser rundt i landsdelen for å motivere russen til å delta.
– Jeg synes det er fint å bruke formidlingsevnen til å skape engasjement. Det er utrolig givende å jobbe med Kreftforeningen. Det gir håp for framtida når russen, som er mest kjent for å være ugagnskråker, engasjerer seg og gjør en så god innsats, sier Ringvold. Han roser Sofie Drag for engasjementet.
– Hun viser stort organisasjonstalent.
 

Vil pirke i rekorden

På landsbasis står russen for 90 prosent av de innsamla pengene, i Mosjøen er det 100 prosent.
– Hva er målet?
– I fjor ble det 92.000 kroner, så drømmen er å klare 95.000 kroner. Jeg kommer rett fra Kippermoen, og der var engasjementet stort, så jeg tror dette er året for å pirke litt i rekorden.

Engasjerte russ

I fjor kom det inn hele 32 millioner kroner i «Krafttak mot kreft» på landsbasis. Målet for 2015 er 35 millioner kroner. Pengene går altså til forsking.
– En tredjedel av befolkningen får kreft. Med forsking skal to tredjedeler komme seg igjen, sier Ringvold – og gjør seg klar til å informere russen som har meldt seg som bøssebærere.
– Og så skal jeg gi noen gode argumenter til dem som er i tvil.
Russen i Brønnøysund og Sandnessjøen er også engasjert i aksjonen.

Artikkeltags