Gå til sidens hovedinnhold

Korps trenger musikere

Artikkelen er over 6 år gammel

Sandnes skolekorps og Sandnessjøen skolemusikk har samme problem. For få musikere. Nå ber de om støttespillere. Hvis ikke kan det raskt bli stilt i årets 17. mai tog.


Det er Tove Pleym i Sandnessjøen skolemusikk og Tove Skjevelnes Henriksen i Sandnes skolekorps som nå roper ut et varsku for å sikre musikk i årets 17. mai tog.
– Jeg har 18 musikanter. Av disse er ti nye. Det betyr at de ti ikke skal spille i korpset i år, kun marsjere. Og da står jeg igjen med åtte musikere, forteller Tove Pleym.
For Sandnes Skolekorps er situasjonen også prekær.
– Jeg har totalt 47 stykker i korpset. Av disse er 19 drillere, og vi har også veldig mange nye musikere som også hos oss bare skal marsjere. Vi blir rett og slett for få til å kunne klare å spille hele nasjonaldagen.

Støttespillere

Begge har tidligere hatt mye hjelp fra støttespillere. Støttespillerne er tidligere musikanter som stiller og spiller i korpset når det r behov for det. Nå har størstedelen av disse falt bort.
– Mange av dem er russ i år, eller skal bort på skole. Dermed så står vi uten den hjelpen som vi trenger så sårt. Derfor trenger vi stødige musikere som kan hjelpe oss. Det er tungt å spille 17. mai. Det er en lang og krevende dag. En ting er at vi skal spille mye og lenge, men vi skal marsjere i tillegg. Det er tøft, og korpsene våre trenger hjelp, spesielt siden mange også spiller for første gang i år, smiler Tove og Hilde.
Mens det tidligere år var populært å spille i korps, er frafallet nå merkbart.
– Det kan virke som at mange synes det er teit å spille i korps. Så får vi også dominoeffekten. Når en slutter, så drar den personen med seg mange flere. Akkurat når vi har fått lært dem opp, så slutter de. Jeg blir helt fortvilt, sier Skjevelnes Henriksen.
– Og det er kult å spille i korp, og de ungene som holder ut, de ser det. Alder betyr ingenting når du spiller i korps. Vi har folk fra ni år til over 60. Og hos oss finnes det ingen reservebenker.

Ta kontakt

De ber dem som kunne tenke seg til å hjelpe til om å ta kontakt.
– Og da helst i går. Vi skal ta imot alle med åpne armer. Det blir ikke 17. mai uten musikk i gatene, og det blir heller ikke liv i toget, sier Hilde Skjevelnes Henriksen og Tove Pleym.

Kommentarer til denne saken