Koronaviruset: – «Et steg foran» er kommunens slagord

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Korona – viruset ingen vil ha på besøk. På noen få måneder har koronaviruset endret verden. Vi har fått føle på betydningen av isolasjon, fellesskap og restriksjoner. På ulike måter har det påvirket våre liv. Norske myndigheter har gjennom effektive tiltak og lydige innbyggere klart å begrense skadevirkningene av pandemien.

Norges rikdom har bidratt til at både bedrifter og ansatte har kommet noenlunde godt ut av den første smittebølgen. Men hvor lenge var Adam i paradiset?

Åpne grenser, tusener av turister, større sammenkomster og tiltagende sløvsinn er utfordringer. Klarer vi å omstille oss hvis/når den andre smittebølgen kommer? De fleste andre land møter den med maskepåbud og nedstenging av store deler av samfunnet.

Oppfordringen til ferie i eget land har ført til rekordomsetning for kommunens næringsliv. Euforienover den økte handelen kan også være smittevernreglenes verste fiende. Knapt uten forvarsel kan nedstenging og omsetningstopp bli konsekvensene. Håpet er at Vefsn kommune med hard hånd krever at alle skal etterleve smittevernreglene og at brudd på disse får strenge konsekvenser.

Balansen mellom økonomiske og helsemessige hensyn er vanskelig. Vi vet at hvis alt stenges og alle holder seg hjemme i noen uker så vil koronaviruset dø ut. I den virkelige verden er det en økonomisk umulighet. Vår beste mulighet er at vi ikke går lei av alt smittevernmaset, at vi fortsetter å holde avstand, vaske hender, være hjemme når vi er syke og er lydhøre til myndighetenes råd. «Et steg foran» er kommunens slagord.

Nå kan kommunen, næringsliv og innbyggere hindre at viruset kommer til Vefsn kommune. Vi kan være proaktiv å innføre strenge virksomme tiltak før det er for sent. Denne høsten og vinteren må vi ha fokus på smittevern og deretter kommer forhåpentlig vaksinen som vil gi oss friheten tilbake.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags