Gå til sidens hovedinnhold

Koronapandemien til tross – det blir løpsfest i Mosjøen i august: – Endelig kan vi arrangere noe igjen

Fjorårets Milæ ble en stor suksess i Mosjøen. Nå satser arrangørene på et like vellykket arrangement i det som blir et av de første store arrangementene i regionen på lang tid.

– Nå blir det Milæ, det er hundre prosent sikkert. Alt er på plass, og vi har fått godkjent planene fra kommuneoverlegen, sier prosjektleder Olav Benjaminsen i Helgeland Event som arrangerer løpsfesten sammen med Vefsn kommunes bedriftsidrettslag (VKBIL). I tillegg har de Sparebank 1 Nord-Norge i ryggen som i fjor, mens Helgeland Kraft og Alcoa er nye bidragsytere til årets arrangement.

– Vi er veldig takknemlige for at samarbeidspartnerne støtter opp om dette, og det vil vært umulig å gjennomføre uten dem. Det har jo bare vært avlysninger på det meste i år, og endelig kan vi arrangere noe på Helgeland igjen.

Restriksjoner

Natt til onsdag åpner påmeldingen igjen etter å ha vært stengt en lengre periode på grunn av all usikkerheten rundt koronapandemien. Årets arrangement vil ha en del restriksjoner i forhold til tidligere, men Benjaminsen mener det er en skikkelig gladnyhet at de likevel får gjennomført løpet.

– Selv om vi selvsagt har noen retningslinjer vi må følge, er det fullt gjennomførbart. Det blir puljevis start og god avstand mellom deltakerne, og vi har mulighet til å dele løpet opp i flere deler, sier Benjaminsen som håper på minst like mange løpere som i fjor. Da var det rundt 300 påmeldte i alle aldre fra Trondheim i sør til Bodø i nord.

– Det vil ikke være den folkefesten i sentrum som vi hadde i fjor, men publikum blir oppfordret til å spre seg utover løypa. For løpernes del vil det kanskje være en fordel siden de får heiarop gjennom hele løpet.

Gjør endringer

Etter erfaringene arrangørene gjorde seg etter fjorårets løp, blir det også gjort noen endringer av selve løypa i år. Tove Pettersen Wiik fra VKBIL sier den fortsatt skal være kompakt og sentrumsnært, men at de tar i bruk Øya for å hindre at deltakerne løper en ekstra runde midt i sentrum.

– Det er jo dønn flatt å løpe her, og det er noe deltakerne ønsker seg. Da kan man løpe fort, og vi håper jo mange av dem som deltok i fjor kommer tilbake i år, sier Pettersen som går bredt ut med markedsføringen av løpet som går av stabelen den 22. august.

– Det er som sagt det første store arrangementet på lang tid i regionen, og det er få eller ingen andre ting som skjer på samme tid. Da er et lov å både håpe og tro på god deltakelse.

– Er det begrensninger på hvor mange påmeldte dere kan ta imot?

– Vi er opptatte av å følge de retningslinjene som er gitt i forbindelse med koronapandemien, og regelen om maks 200 på et stort arrangement gjelder fortsatt. Men vi kan som sagt dele løpet opp og bruke hele dagen, så det skal gå fint å få med alle som ønsker å delta, sier Benjaminsen som får støtte fra banksjef Atle Edvardsen i Sparebank1 Nord-Norge.

– Selv om det ikke blir helt som normalt i år er det viktig å gjennomføre for å skape kontinuitet. Fjorårets arrangement var en stor suksess, og da backer vi selvfølgelig opp der vi kan i år også, sier Edvardsen.

Også konserndirektør Arild Markussen i Helgeland Kraft Strøm gleder seg over at det endelig skjer noe på arrangementsfronten, og han mener det er kjempepositivt at Mosjøen er tidlig ute med å skape aktivitet igjen.

– Jeg må si meg enig med de andre har sagt allerede, og jeg tror det er viktig at vi kommer mer tilbake til normalen der det lar seg gjøre. Det har vært rimelig tyst når det kommer til arrangement og aktiviteter den siste tiden, og vi var raske med å bekrefte at vi ville bidra da forespørselen kom, sier Markussen.

Les mer

Sentrumsløpet i Mosjøen en suksess: Milæ raskeste 10 km

Kommentarer til denne saken