(iSandnessjøen)

Dirigent i Helgeland Kammerkor, Paul-André Nilsen Grande er aktiv i sangmiljøet på Helgeland. Denne gangen opptrer han som dirigent for kammerkoret, og nå søker de flere sangere.

Nilsen Grande sier at kammerkoret nå endrer strukturen tilbake til de opprinnelige tankene og visjonene rundt koret da det ble etablert i 1992.

– Helgeland Kammerkor er regionskoret som samler sangere fra hele Helgeland. Nå blir Helgeland Kammerkor bestående av maks 32 sangere fordelt på 16 herrestemmer og 16 kvinnestemmer, sier han.

Ekstraordinære opplevelser

Nilsen Grande tar seriøst på oppgaven, og ønsker kontakt med mannlige sangere som jobber med alle former for musikalsk bakgrunn.

– Vi kan jobbe sammen mot et felles mål om å skape ekstraordinære musikalske opplevelser. Den kommende høsten skal koret jobbe med et stort repertoar av Beethoven, samt med operalitteratur av ulike komponister, og nordisk musikk av nålevende komponister. Samtidig har koret stor glede av repertoar bestående av alt fra renessanse til romantikken.

Selv om det å være en del av et kontoret er svært sosialt, sier Nilsen Grande at som kammerkorsanger i Helgeland Kammerkor er det mye hjemmeinnstudering/hjemmeøving.

– Samtidig arrangeres det lokale husøvinger med kveldsmat og kaffeslabberas en gang i måneden lokalt. Dette skjer både på Mo, i Mosjøen, og i Sandnessjøen hvor sangerne selv øver samlet uten dirigenten til stede, sier han.

Rivende utvikling

Koret er stadig i utvikling og har lagt bak se to CD-plater i samarbeid med Studio Nord, ved Fred Endresen.

– Vi deltok også under åpningskonserten av Festspillene Helgeland i samarbeid med Helgeland Sinfonietta. Er du en mann på Helgeland som elsker å synge og vil dele slike opplevelser med Helgeland Kammerkor framover? Kom innom for en hyggelig prat, smiler dirigent Paul-André Nilsen Grande.

Les også

Asle rørt til tårer etter konsert: – I love you!