– Vi har gode minner fra Mosjøen som en plass med et bra publikum for oss. Folk møter opp, og spesielt i fjor var det en kjempestemning da vi spilte på Mjaavatnbrygga, sier Sindre Aam.

Vokalist og låtskriveren er en av de fem av dagens bandmedlemmer som har vært med fra starten. I oktober har bandet reist rundt og lagd fest i 23 år.

– Vi kaller oss for et festcountry-band. Det er countrymusikk, men mer livlig og med mer tempo enn den gode gamle mer trauste countryen. Vi er også veldig aktive på scenen, sier Aam.

– Enkelt valg

Det er også grunnen til at arranger Roar Møller har valgt å hente bandet tilbake til årets store Tiendebyttekonsert.

– Vassendgutane er et av de bandene i Norge som trekker mest folk. Hvis vi ser bort ifra festivaler, hvor man trekker mye folk i regi av å være en festival, men heller trenger en artist eller et band som trekker publikum til et enkeltarrangement i kraft av å være seg selv, så er de et enkelt valg, sier Møller.

– Hvorfor er det slik?

– De lager fantastisk god underholdning. Det er allsang, det er dansbart og det blir topp stemning, sier Møller.

Som support har de «Big Twist» fra Drevja.

– De gjør en knallgod jobb og har solgt mye i distriktet. De er dyktige og profesjonelle folk, som gjør jobben. De fortjener å åpne showet, sier Møller.

Gamle sanger

I 2019 har bandet gitt ut singlene «Skalldyrfest» og «Sånn so det va før», som har blitt godt tatt imot av fansen. Men Aam kan allerede nå love at de kommer til å spille gamle slagere som for eksempel «Ungkar med dobbeltseng» og «Granada».

– Det blir murring på konsertene om vi ikke spiller de gamle sangene. De mest kjente må være med, så fyller vi på med litt nytt underveis. Det er gjerne tekster som publikum kan og synger med på. Så der har vi egentlig ikke noe valg, sier Aam og ler.

– Har blitt bortskjemt

Nettopp det at folk synger med på konsertene er det som bidrar til at bandet er kjent for den gode stemningen de skaper. Også for bandet gir det motivasjon på scenen.

– Det er ordentlig kjekt å reise rundt og spille når publikum kan tekstene våre. Vi har blitt bortskjemt med mye allsang hvor hele salen deltar. Da er det ekstra kjekt å stå på scenen, sier Aam.

– Hva mer kan folk som aldri har vært på en av konsertene deres forvente seg?

– De som ikke har sett oss før vil oppleve at vi nok er annerledes enn mange andre band. Det er mye show på scenen, og så er det jo brukbart spilt musikk. Vi har holdt på lenge, sier Aam og ler igjen.

– Dere blir ikke lei etter så mange år?

– Nei, det er fortsatt like artig. Vi er veldig privilegerte, vi er en gjeng kompiser som får reise rundt og lage fest for folk, sier Aam.

Roar Møller forteller at det selges rundt 1.000 billetter til konserten. Han mener arrangementet er en viktig del av den historiske tradisjonen rundt Tiendebytte.

– Man møttes for å handle og bytte varer, så tok man seg et fest. Derfor er festen viktig, og jeg opplever at folk ser på det som en stor happening som de gleder seg til. Da er det også viktig at vi leverer med band som kan skape den rette stemningen, sier Møller.