Vefsn

Avslutningsfest: Torsdag klokken 18.00 inviterer Vefsn bibliotek til avslutningsfest for alle som har deltatt på årets Sommerles. Det vil bli utdeling av diplom, underholdning fra Kultursenteret og noe å spise.

Danseworkshop: Fredag kommer Eirik Dreyer Sellevoll til Mosjøen for å gjeste som dommer under ChoreoComp 2019. I den forbindelse holder han også en workshop i dans. Dette skjer hos Balance – Mosjøen danseforening fra klokken 16.30 til 21.00.

Familietur: Vefsn Røde Kors arrangerer gratis høst/familietur til Trollvar. Det er 40 plasser tilgjengelig og påmelding meldes til frivillighetskoordinator i Vefsn Røde Kors, Jeanette Haugland.

Quiz: Mandag klokken 20.00 på Gilles er det klart for nok en quiz, og absolutt alle kan delta på denne quizen.

Språkkafé: Vefsn Røde Kors arrangerer språkkafé og leksehjelp på biblioteket fra klokken 18.00 på tirsdag. Her kan du møte frivillige fra Vefsn Røde Kors som har lyst til hjelpe til med muntlig språktrening for deg som er ny i Norge, eller med lekser for deg som går på skole.

Konsert: Steinar Albrigtsen spiller på Tippen Intim i Mosjøen fredag. Med er Ernst Nikolaisen, kjent fra samarbeid med artister som Jørn Hoel, Hilde Heltberg, Paal Flaata og Hellbillies.

Grane

Balansegjengen: Som et folkehelsetiltak i samarbeid med Frivilligsentralen ble balansegjengen startet opp 10. september. Det holdes trening for alle aldre i idrettshallen/Grane barne- og ungdomsskole fra klokken 14.15 til 15.30.

Bruktbutikk: Den nye bruktbutikken på Majavatn vil holde åpent noen timer i helga. Lørdag er den åpen fra klokka 11.00 til 14.00, mens den søndag holder åpent mellom klokka 12.00 og 14.00.

Hattfjelldal

Bygdekino: På søndag viser Bygdekinoen filmen Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant klokken 18.00 i Hattfjelldal kulturstue. Klokken 20.00 vises filmen Downton Abbey.

Strikkekafé: Mandag arrangerer Hattfjelldal Husflidslag strikkekafé fra klokken 19.00, i stua på Bo og servicesenteret.

Årets eldredag: Tirsdag arrangerer årets eldredag på Fjellfolkets hus fra klokken 10.30 til 14.00. Det blir servering, loddsalg og diverse underholdning.

Leirfjord

Loppis: Torsdag arrangeres det loppis hos Lysam AS i Leirfjord, fra klokken 09.00 til 19.00. Det blir også servert kaffe og vafler.

Kafé: UIL Trygg inviterer til kafé på ungdomshuset på Sundøy søndag klokken 14.00. Det blir salg av lapskaus, pølser med brød, kaker, brus og kaffe. Det blir også utdeling av diplom og merker til de som har deltatt i årets tur-O på Sundøya.

Alstahaug

Operapub: Torsdag klokken 20.30 presenterer Helgeland Operakompani operapub på Frk. Lovise kafé og konditori. Dørene åpnes klokken 20.00 og det er aldersgrense 18 år.

Foredrag: Torsdag inviterer Kvinnenettverket HALDis til foredrag med Ingvard Wilhelmsen, som er professor emeritus ved Universitet i Bergen, spesialist i indremedisin og psykiatri. Han vil ta opp våre holdninger til fortiden og framtiden, grubling og bekymring, risiko og usikkerhet. Dette er et foredrag om ansvar og frigjøring. Arrangementet skjer i Kulturbadet i Sandnessjøen klokka 18.00.

Konsert: Nyoppstartede bandet The Gatsby JazzBand bestående av Sigrid Pauline Brennhaug, Gary Hoffman, Arvid Martinsen, Lars Erik Drevvatne, Oddmund Finnseth og Lars Kristian Sjøvold spiller på Gammelkino`n i Sandnessjøen lørdag 28. september.

Strikkekafé: Onsdag 2. oktober klokken 18.00 inviterer Kulturbadet bibliotek til strikkekafé i biblioteket. Det er åpent for alle, både erfarne strikkere, nybegynnere og de som bare vil slå av en prat.