Alstahaug

Bokpresentasjon: I høst kom Dagrunn Grønbechs nye bok om en av Helgelands mest markante kvinneskikkelser, Fredrikke Tønder-Olsen fra Løkta. I 1894 opprettet hun landets første transportbyrå, som på det meste hadde 200 ansatte. Dagrunn Grønbech kommer til Petter Dass-museet kl. 14.00 lørdag for å presentere boka og gi oss et innblikk i livet til en av hovedstadens mest suksessrike forretningskvinner.

En time før jul: Tradisjonen tro server gjengen bak «En time før jul» julestemning i bøtter og spann. Vokalistene Anne Sofie Mentzen, Marit Thrana og Kenneth Søttar godt støttet av orkesteret med Saska Cvijanovic, fløyte, Hans Jacob Øksne, piano/orgel, Tor-Erik Schytte, gitar, Ivar H. Johansen, trommer/perk. og Stein Ivar Mortensen, bass. I godstolen med verbale perler finner vi som vanlig forfatteren Tor-Martin Leines Nordås. I Kulturbadet k.l 17.00 og kl. 19.30 lørdag.

Nissebingo på Tjøtta: Tjøtta skolekorps arrangerer nissebingo kl. 13.00 søndag. Start fra Grendehuset. Salg av nissegrøt, pølse m/brød, saft, kaffe og kaker.

Jul på Helgeland: Julekonsert i Sandnessjøen kirke kl. 19.00 tirsdag. Thea B Styve tar med seg dyktige musikere, blant annet gitaristen i Hallow Hearts Christoffer Nicolai Mathisen. Videre har hun med seg Torstein Nilsen Nedrelid på trommer og Erlend Bjørnå på bass.

Hattfjelldal

Sang og religion: Sion Hattfjelldal inviterer alle til en stund sammen søndag kl 17:00 for å stresse ned før jul. Da blir det sang og musikk av Steinar Lund, Kolbein Breinvik og Lise. Andakt, julekaker, kaffe og loddsalg. I tillegg har Sion Hattfjelldal bønnemøte med besøk av Roar og Tina Larsen fredag kl. 18:00.

Julekonsert: Mosjøen mannskor holder julekonsert i Hattfjelldal kirke sammen med Anne Grete T. Konradsen og Erik Bergmark klokka 19.00 mandag. På programmet står både a cappella korsang, nye og gamle julesanger.

Hemnes

Konsert: «Jul i Brygfjelddalen» arrangeres søndag kl. 18:00 i Brygfjelddalen, Furulund. Dette er en familiekonsert av BrygfjelddalsEnsembelet, som ledes av Arvid Martinsen.

Leirfjord

Julekonsert Bardal kirke: Fredag 13. desember kl. 19.00 er det julekonsert med Sigrid Brennhaug m/band i Bardal kirke. Egen påmelding til julebuffé på Wangbrygga etter konserten på tlf. 948 77 234.

Vefsn

En time før jul: Torsdag kl. 18.30 er det premiere på tradisjonsrike «En time før jul». Fredag er det klart for ny forestilling kl. 18.30.

Luciakonsert: Halsøy Songkor holder sin tradisjonelle Luciakonsert i Dolstad kirke 13. desember kl. 07.00. Det blir en stemningsfull morgenstund med vakker korsang og levende lys. Koret framfører julesanger i ulike sjangre med musikalske innslag fra elever ved musikklinja. Dirigent er Tonje Hjertås.

Juleshow: Mosjøen kjøre- og rideklubb holder juleshow kl. 14.00-16.30 lørdag 14. desember i markahallen. Det vil bli barneridning, underholdning av klubbens medlemmer, kiosk salg og lodd trekning.

Lørdagsåpent på Bedehuset: Det er åpent hus med kaffe, vafler og trivelig fellesskap på. Mosjøen Bedehus kl. 11.00 – kl. 14.00 lørdag.

Adventsstund: Jula nærmer seg, og andre, tredje, og fjerde lørdag i advent inviterer biblioteket til eventyrstund med juletema. Det skjer kl. 12.00.

Juleoppvisning: Søndag kl. 13.00 starter MIL turn juleoppvisningen sin. Det skjer på Kippermoen idrettssenter.

Nøtteknekkeren: Mosjøen kino viser opptak fra oppsettingen av Bolshoi-balletten i Moskva i 2018. Det skjer kl. 16.00 søndag. I denne tidløse historien ledsaget av Tsjaikovskijs elskede musikk, illustrerer stjerneballerina Margarita Shrainer Marias uskyld og fortryllelse sammen med den svært elegante danseren Semyon Chudin som Nøtteknekkeren.

Førjulstrall: Gaukan arrangerer førjulstrall på Baågneset søndag kl. 17:00. Dans, kaffe og loddsalg. Fustvasskaran, Drevja og Elsfjord barnekor, Duo og Gaukan med flere spiller og synger.

Synge Jula Inn på Betel i Mosjøen: Velkommen til årets «Vi synger jula inn» i Betel søndag 15.12. kl. 17.00. Også i år er det mange gjester som skal synge for og med oss, i et variert utvalg av fine julesanger. I tillegg blir det julefortelling og juleandakt, og vi inviterer til en trivelig ettermiddag. Arrangementet er gratis, men med mulighet for å gi en frivillig gave til et hjelpeprosjekt. Kafé etterpå.

Konsert: Kongle Trio med Liv Andrea Hauge på piano, Øystein Skjelstad Østensen på kontrabass og Veslemøy Narvesen på trommer skal på turné, og avslutter med siste konsert på Kulturverkstedet i Mosjøen tirsdag 17. desember kl. 19.30.

Julelunsjkonsert: Kor uten grenser holder julelunsjkonsert på Kulturverkstedet onsdag 18. desember og synger kjente og kjære julesanger. Sverre Krutnes er solist, og Martha Mikalsen musikalsk leder for koret.

Onsdagsturen: Årets siste tur går til Mostjønna hvor Brurskanken turlag har leid skogstua, der blir det servert gløgg med tilbehør. Det blir også bålkaffe. Alle er velkomne. Mosåsen, kl. 10.00.

Julelunsjkonsert: Kor uten grenser holder julelunsjkonsert på Kulturverkstedet onsdag 18. desember. Sverre Krutnes er solist og Martha Mikalsen er musikalsk leder for koret.

I papirversjonen av denne kalenderen sto det at seniordanserne har dansing. Dette stemmer ikke, de har sluttet med det.

Legg gjerne inn arrangement her: https://www.helg.no/kalenderskjema/