Alstahaug

Foredrag: I dag torsdag blir det foredrag med Gro Dahle i storsalen i Kulturbadet. Gro Dahle vil snakke om hvorfor og hvordan hun tar opp vanskelige tema i bøker for barn, viktigheten av å snakke med barn om disse vanskelige temaene, og hvordan bruke litteratur sammen med barn.

Konsert: Med 80's reunited konsert på Gammelkinon blir det puddelrock fra 80 tallet. Konserten starter fredag kl. 22.

Konsert: MissSophies spiller pubkonsert lørdag kl. 21 på Gammelkinon. Profesjonelle musikere og studenter fra Helgeland spiller groovy jazz, pop- og fusionlåter vokalt og instrumentalt.

Pubquiz: Onkel Oscar inviterer til pubquiz tirsdag fra kl. 19.

Dønna

Sjokoladekurs: Økosjokolade holder sjokoladekurs på Sjokoladebrygga på Dønna onsdag kl. 18:00. Her lages blant annet sjokolade med kaffe og havsalt og appelsin- og peppermyntesjokolade.

Grane

Basar: Trofors sanitetsforening har basar på Samfunnshuset, søndag fra kl. 14:00. Loddsalg og tombola med mange fine gevinster. Underholdning av toraderklubben.

Hattfjelldal

Skuterens dag: Daleng skuter & service inviterer til skuterens dag med konkurranse, matsalg, kaffe og kake lørdag fra kl. 10:00.

Herøy

Tirsdagsklubben: Bingo og sosialt samvær på storstua ved Herøy omsorgssenter tirsdag kl. 10:00. Kaffe og kaker, og lunsj.

Leirfjord

Julemesse: Velkommen til Julemesse med tradisjonelt salg av bl.a. klenning, potetkake, smultringer og flatbrød. Middag, kaffe og kaker. Julemessa holdes på Tverlandet Grendehus lørdag fra kl. 13:00.

Museum: Museet på Bergh-brygga er åpent på søndag, kl. 12.00–15.00. Det er siste mulighet for å besøke 1700-tallet og bruke alle dine sanser og å oppleve grytekluter i alle farger og fasonger. Den gamle butikken til Bergh er også åpen.

Vefsn

Seniordans: Seniordanserne har gratis dans på Frivilligsentralen for nye og gamle dansere, hver torsdag fra kl. 12.30.

Allsangkveld: DaCapo Hippes har sin siste allsangkveld for året på Kulturverkstedet i kveld torsdag.

Lunsjkonsert: Denne fredagen er det unge talenter som inntar scenen på Kulturverkstedet. Fløytister, pianister og noen andre instrumentalister skal få vise hva de kan. Kjente klassikere av, Bach, Beethoven og andre flotte komponister står på programmet. Lunsjkonserten holdes på Kulturverkstedet fredag kl. 12:00.

Temakafe: Kreftforeningen inviterer til temakafe på Qvales kafe tirsdag kl. 18:00. Denne gangen er tema «tannhelse under og etter kreftbehandling».

Kveldstimen: Barnebokforfatter Kim Astrup og illustratør Valva Gisladottir «Gamle minner for unge lesere» stiller på kveldstimen på Jacobsenbrygga onsdag kl. 19. Det blir en samtale med Jorunn Bech Hansen fra Hemnesberget som er hovedpersonen i boka «Jorunn om vennskap og krig».

Onsdagstur: Onsdagsturen i regi av går til Mathiasplassen ved Mostjønna, turen starter klokka ti fra Litjenget. Det blir bål og bålkaffe.