Alstahaug

Hopen-treff: Hopen-stiftelsen inviterer til treff for kreftrammede/pårørende i Hopen-huset ved inngangen til Sandnessjøen sykehus onsdag kl. 18:00.

Norsk Epilepsiforbund: Epilepsiforeningen på Sør- Helgeland kommer på besøk til Sandnessjøen 28. mai. Vi har medlemmer over hele Helgeland og tar derfor en besøksrunde for å treffe våre medlemmer. Vårt første besøk er Sandnessjøen. Epilepsiforeningens hovedmål er å spre informasjon og øke kunnskapen om epilepsi. Lokalforeningen er tilsluttet Norsk Epilepsiforbund, som har nesten 6000 medlemmer. Både medlemmer og andre interesserte er velkommen til kafémøte på Kulturbadet kl. 1630–1900.

Brønnøy

Circus: Circus Agora kommer med jubileumsturne til Gårdsøya tirsdag kl. 18:00.

Dønna

Konsert: Rana kormakeri kommer til Dønna for å ha konsert i Dønnes kirke kl. 17.00 lørdag. Konserten heter «Så lenge skuta kan gå» og har Evert Taube-musikk på programmet.

Grane

Lørdagskafe: 7. klasse ved GBU arrangerer kafe til inntekt for klassetur. Holdes på Coop Grane fra kl. 10:00.

Hattfjelldal

Konsert: Konsert med Hattfjelldal skolekorps og Hattfjelldal barnekor i Kulturstua i ettermiddag torsdag kl. 17:30. Loddsalg. Arrangør er Hattfjelldal pensjonistforening.

Strikkekafe: Mandag kl. 19:00 er det klart for strikkekafe i Stua på Bo- og Servicesenteret. Det er Hattfjelldal Huslfidslag som arrangerer.

Herøy

Tirsdagsklubben: Bingo og sosialt samvær i Storstua på Herøy omsorgssenter tirsdag kl. 10:00.

Seniordans: Herøy seniordans treffes hver tirsdag fra kl. 18.00–20.00 på Fellesstua.

Konsert: Rana kormakeri kommer til Herøy for å ha konsert i Herøy kirke kl. 20.00 fredag. Konserten heter «Så lenge skuta kan gå» og har Evert Taube-musikk på programmet.

Godt norsk: Lørdag holder Øyvind Ottesen konsert på Herøy Bygdesamling. Konserten har fått tittelen «Godt Norsk», og kommer til å bestå av norske slagere, i flotte omgivelser i fjøset til den gamle prestegården. Det vil også bli salg av kaffe og vafler.

Vefsn

Lesetimen: Vefsn bibliotek markerer lesetimen og bokåret 2019 i kveld torsdag kl. 18:00. Biblioteket inviterer derfor barn og voksne til lesestund med Jakob og Neikob, kaffeservering, og muligheten til å være med å bestemme hvilken bok som skal framføres på det offisielle LitteraTURarrangementet i høst.

Åpent møte: Prostatakreftforeningen på Helgeland arrangerer åpent møte på kulturverkstedet i kveld torsdag klokken 18:00. Stråleterapeut Lisa Lund Nilsen ved universitetssykehuset Nord-Norge innleder møtet.

Lunsjkonsert: Kor uten grenser holder lunsjkonsert på Kulturverkstedet fredag kl. 12:00 med vårsanger på repertoaret. Blant annet får publikum høre Danse mot vår, Ut i vår hage, Kom sommarvinnj og No e sola komma. Publikum må gjerne synge med.

Funky Night: Granmoen Storband med vokalistene, Kenneth Søttar, Tina Rønning og Gunn Kari Andsjøen spiller på Gilles lørdag.

Hjertemarsj: Vefsn helselag inviterer til hjertemarsj på Marsøra søndag. Det er salg av kaffe og vafler mellom kl. 10:00 og 13:00.

Konsert: Confus og den nystarta vokalgruppa Quintene holder konsert i Kulturverkstedet søndag kl. 18:00.

Lucent DUO: Elisabeth Turmo og Elena Toponogova kommer tilbake til Kulturverkstedet med et flott og publikumsvennlig program. Konserten er på Kulturverkstedet kl. 19.30 tirsdag.

Ellinor i Eventyrland: Vefsn Kulturskole presenterer «Ellinor i Eventyrland» i kulturhuset onsdag. Forestillingen er et eventyrlig samarbeidsprosjekt mellom de yngste teater- og dansegruppene i kulturskolen.

Gåtur: Brurskanken turlag inviterer til tur til Langremforsen i Fustvassbygda. Oppmøte onsdag kl. 10:00 på Baågneset. Bålkaffe.

Gågruppe: Vefsn helselag har gågruppe til Marsøra hver onsdag mellom 11:00 og 13:00.

Språkkafeen: Siste samling i vår blir tirsdag 28. mai, og denne gangen møtes deltakerne på Rådhuset kl. 18, der ordføreren kommer for å fortelle om «demokrati og sånn».

Musikkquiz: Vårens siste musikkquiz før sommerferien er på Gilles fredag. Her blir det god gammel popquizoppskrift, med musikk fra 1960 og fram til dagens hittlistefyllere! Like mange spørsmål fra hvert tiår, vil gi like store sjanser for alle når det gjelder poeng, sier quizmester Ole Kristian Eli.

Vega

Circus: Circus Agora kommer med jubileumsturne til Fotballbanen på Vega onsdag kl. 18:00.