Gå til sidens hovedinnhold

Konserter, byttedag og museum - se hva som skjer på Helgeland

Artikkelen er over 2 år gammel

Alstahaug

Byttedag: Kulturbadet og Kulturbadet bibliotek arrangerer byttedag 27. april. Her kan du ta med ting og gamle skatter du ikke lenger har bruk for, og bytte det i noe du trenger!

Byttekonseptet er enkelt: Du kan levere opptil fem hele og fine ting. For det antall ting du leverer, kan du ta med samme antall hjem. Husk å ta med ting av god kvalitet – så god at du ville gitt det til din beste venn.

De ulike stasjonene er: dameklær, herreklær, barneklær, sko, sportsutstyr, leker og småinteriør.

Musikalske favoritter: Sandnessjøen Mannskor inviterer til korkonsert i storsalen lørdag kl. 17.30. Koret tar opp igjen tradisjonen med «Vår-Kauk» og har kalt konserten «Musikalske Favoritter». Det blir god gammeldags a kapella mannskorsang og korsang til akkompagnement fra flygel, gitar og bass. Det blir solistnumre, duetter og kvartett. All sang, musikk og opptredener blir av korsangere. Kveldens konferansier er Tor Martin Lienes Nordaas.

Rockeparty: Fredag spiller Alto Voltaggio i gammelkinoen.

Havna Kick Off 2019: Lørdag starter nedtellinga til Havna 2019. Det skjer i gammelkinoen. På scenen står Alcos Anal, for øvrig bandets eneste konsert i 2019.

Les også

- Takk Sandnessjøen! Det blir festival også til neste år

 

Grane

Lørdagskafe: Lørdag arrangerer 7. klasse ved Grane Barne- og ungdomsskole kafe på Coop i Trofors sentrum. Inntektene går til klasseturen de planlegger.

Hattfjelldal

Strikkekafe: Mandag kveld er det klart for strikkekafe i Stua på Bo- og Servicesenteret. Det er Hattfjelldal Huslfidslag som arrangerer.

Leirfjord

Loppemarked: UL Fram arrangerer loppemarked på Tverlandet Grendehus lørdag, det blir salg av lopper, kaffe, kake og vaffel.

Bergh-Brygga: Ragnar Selnes, avdelingsleder v/ Helgeland museum, Lurøy kommer og holder foredrag. Tema: «Historien om husmannsgutten Barly Paul Devold Pettersen fra Aldersundet – En aktiv sabotasjeleder mot Hitler-Tyskland i 1930-åra».

Konsert: Tirsdag 30. april er det konsert i Bardal kirke. Konserten har fått tittelen «Det er vår, for Swingende!». etter konserten er det kveldsmat på Wangbrygga. Bardal Ungdomslag står bak arrangementet i samarbeid med Wangbrygga.

Vefsn

Bedehuset: Fredag og lørdag er det sangmøte med den kjente svenske sangevangelisten, Lennart Larsson. Fellesskap med bevertning etter møtet. Det er Normisjon Mosjøen som står bak arrangementet.

Vårtrall: Søndag 28 april blir det Vårtrall på Baågneset med: Fustvasskaran, Vefsndåsan og Gaukan med flere. Med mye gladsang og flott musikk med oppstart kl. 17:00.

Språkkafe: Har du lyst til å trene på å snakke norsk? Trenger du hjelp med leksene? Vefsn Røde Kors arrangerer språkkafé og leksehjelp på biblioteket tirsdag.

Les også

God stemning på språkcafe: – Veldig vanskelig dialekt i Bergen. Det er bedre her i Mosjøen

 

Åpent hus: Tirsdag er det åpent hus på Bedehuset i Mosjøen. Nordmisjon inviterer til fellesskap med blant annet enkel bevertning og kyndig datahjelp.

Kor uten grenser: Diakoniutvalget i Dolstad inviterer til konsert med Kor uten grenser på bedehuset kl. 17.00 1. mai. Det blir andakt ved Kari Sjursen, bevertning og loddsalg.

Garasjepuben: Fredag spiller Lokal kraft på Garasjepuben.

Bysprintfest: Lørdag er det klart for årets bysprintfest. Du møter Publiners og Drunken Sailors i løpet av kvelden på Fru Haugans Hotel.

På Gilles spiller det sveitsisk-italienske bandet Alto Voltaggio.

På Garasjepuben er det Tom R Band som skal løfte stemninga.

Les også

Klare for Bysprinten: – Vi har kost oss veldig med å spille på Bysprinten før

 

Vega

Konsert: Musikal-konsert med Vega Songlag, lørdag 18. mai på Vega samfunnshus. Sanger fra 17 kjente og kjære musikaler framføres av solister, små grupper og hele koret i kostymer, med musikk og koreografi. Konsert-pub før og etter konserten.

Kommentarer til denne saken