Astahaug

Åpent hus: Frelsesarmeen ønsker alle velkommen til åpent hus i Sandnessjøen selveste 17. mai. «Her blir det sang og glede, trekkspill, gitar og sang ved Jorunn og Terje Aune, Tralalala. Pølser, Is og Brus, Gode kaker og Kaffe, Rømmegrøt og spekemat mm. Alt Gratis! Kollekt!» heter det i invitasjonen fra korpset.

17. mai: Grunnlovsdagen feires med gudstjenester i Sandnessjøen kirke kl. 10:00 og Tjøtta kirke kl. 11:00. I tillegg blir det skrammfeltog på Tjøtta fra kl. 05:00, Tjøtta skolekorps spiller etter gudstjenesten og Arne Langseth holder tale for dagen ved Kongsteinen.

Grand Prix: Gammelkino'n i Sandnessjøen inviterer til «Melodi Grand Prix Fest» lørdag. Her fristes det også med påfølgende karaoke for lokale sangstruper.

Dønna

17. mai: Årets feiring foregå i Dønnahallen. I år prøver Dønna IL seg med en allergivennlig kiosk i tillegg til de «vanlige» kioskene. I denne kiosken får du kjøpt: Glutenfri og laktosefri Verdens Beste, egg og nøttefri sjokoladekake, glutenfri påsmurt mat, egg og laktosefri vafler med mere.

Gudstjeneste: I år ønskes det velkommen til 17. mai-gudstjeneste i Nordvik kirke kl. 10:00.

Grane

Premieutdeling: Grane IL og Grane kommune inviterer alle deltakerne i fjorårets fjelltrim til premieutdeling. Dette skjer i kantina ved Grane barne- og ungdomsskole, mandag 20. mai klokken 18.00.

Dugnad: Mandag er det dugnad ved Stavassgården. «Det er nå tid for å bære inn litt ferdigtørket ved samt kappe å klyve bjørkestranger som ble felt i vår. Vi skal også legge til rette for tomt til vedskjul inntil eksisterende uthus. En del rydding rundt tunet på gården. Det blir selvfølgelig servering av kaffe og vaffel», melder Stavassdalens venner.

Hattfjelldal

Konsert: Konsert med Hattfjelldal skolekorps og Hattfjelldal barnekor. Støttet av Den kulturelle spaserstokken. Gratis inngang og servering. Loddsalg til inntekt for korps og kor. Det er Hattfjelldal Pensjonistforening som står bak arrangementet.

Herøy

Bygdekino: Bygdekinoen besøker Herøy 16. mai. På plakaten står filmene «Drømmeparken» og «Avengers: Endgame».

Seniordans: Herøy seniordans treffes hver tirsdag fra kl. 18.00–20.00 på Fellesstua.

Leirfjord

17. mai: Velkommen til familiegudstjeneste i Leirfjord kirke 17. mai kl. 12. Vi feirer nasjonaldagen med fedrelandssanger og i takknemlighet over alt vi har fått i Norge.

Tverlandet: Ta med familien og feir tradisjonell 17. mai på Tverlandet Grendehus. Det blir servert middag, pølser og selvfølgelig is fra kl. 13:00. Det blir avholdt leker for barna, og det blir tog.

Vefsn

17. mai: 17. mai er det åpent hus på Remma bygdehus. Salg av middag, kaffe og kaker. Loddsalg. Mulighet for barna til å leke inne. Åpent fra klokken 11.

Bygdetunet: Tradisjon tro feires 17. mai også på Bygdetunet i Mosjøen. I år er det Termik som står for kaffesalget.

Konsert: Siste konsert på Sneppen holdes lørdag fra kl. 22:00. Take five skal spille, og det blir gode muligheter for dans.

Eventyrlørdag: Lørdag klokken 12:00 er det tid for ny lesestund på Vefsn bibliotek. Da er det «Rottefangeren fra Hameln» som står på menyen.

Konsert: Ernst & Jång spiller på Garasjepuben førstkommende Lørdag 18 mai kl. 23. Her blir det låter fra de gamle bluesklassikerne på 1920-tallet og fram til i vår tid.

Åpent møte: Prostatakreftforeningen på Helgeland arrangerer åpent møte på kulturverkstedet 23. mai klokken 18:00. Stråleterapeut Lisa Lund Nilsen ved universitetssykehuset Nord-Norge innleder møtet.

Språkkafe: Vefsn Røde Kors arrangerer språkkafé og leksehjelp på biblioteket på tirsdager kl. 18.

Temakafe: Tirsdag er det sommeravslutning for Kreftforeningens temakafe på bygdetunet fra kl. 18:00.

Onsdagstur: Brurskanken turlag inviterer til gåtur til Tårnet onsdag kl. 10:00. Oppmøte ved parkeringsplassen i Sneveien. Det blir bålkaffe.

Vega

Konsert: Musikal-konsert med Vega Songlag, lørdag 18. mai på Vega samfunnshus. Sanger fra 17 kjente og kjære musikaler framføres av solister, små grupper og hele koret i kostymer, med musikk og koreografi. Konsert-pub før og etter konserten.