– Kjekt med besøk av Dronningen

Kongeskipet ved kai, Horvnes

Kongeskipet ved kai, Horvnes Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nok en gang ankret Dronningen opp med kongeskipet utenfor Vega. Deretter gikk turen til Vega Havhotell for en bedre lunsj.

DEL

Dette er femte gangen Dronningen tar turen til Vega Havhotell og hotelleier Jon Aga forteller at dette er noe de setter stor pris på.

– Det er veldig kjekt å få besøk av Dronningen, hun er her og spiser lunsj nesten hvert år, sier han og fortsetter:

– Det er selvfølgelig ekstra stas når hun velger det selv og det ikke er i sammenheng med et offisielt besøk. Det viser at vi har gjort noe rett og at hun liker det vi har å tilby.

Tre retters lunsj

Dronningen var på tur med sine venner på kongeskipet og når det er kongelige som spiser lunsj holder det ikke med en rett. Da diskes det opp med en treretters lunsj med Vegas beste råvarer som kan falle i smak hos de fleste.

– Vi serverte først panneristet sprø aure med krabbesmør. Neste rett var ovnsbakt fersk kveite fra Vega med urte og linsesmør. Til dessert serverte vi jordbærsuppe med sjokoladeterrin, sier Aga.

Hyggelig gjest

Han forteller at Dronningen er en hyggelig gjest som er interessert og vitelysten, og legger ikke skjul på sin begeistring for Dronningen.

– Vi har en fantastisk dronning. Hun spør alltid hvordan det går med meg og min kone Anna. Hun er alltid veldig interessert og sitter på masse kunnskap om de plassene hun besøker. I år falt interessen på en kunstutstilling vi har i Havstuen av Ludvig Eikaas. Hun var veldig interessert i den, forteller Aga.

Kunstbok

I år fikk hotellet også en gave fra Dronningen.

– Vi fikk en bok hun selv har skrevet, som hun selv hadde signert, sier Aga.

Han forteller at det betyr mye for en liten bedrift som Vega Havhotell å få besøk av en så stor og kjent personlighet.

– Vi setter stor pris på at Dronningen kommer på besøk hit og velger oss så mange år på rad, sier Aga.

Han forteller at det også er helt spesielt å ønske selveste Dronningen velkommen.

– Jeg får en liten klump i magen når jeg står og ønsker Dronningen velkommen til å spise hos oss.

Det er en stor anerkjennelse for oss, og det er slike øyeblikk man kan trekke fram og varme seg på når den kalde og mørke vinteren kommer, sier Aga med glimt i øyet.

Siden dette er en privat ferietur vil verken hoffet eller Dronningen selv uttale seg til pressen om hvorfor de besøker Helgeland så ofte og hvor ferden går videre, ifølge hoffets pressekontakt.

Artikkeltags