I nordkommunen får konfirmantene bøssene utdelt under fastegudstjenesten i Drevja kirke, søndag den 15.november. De får da bruke tida fram til selve aksjonsdagen, den 24. mars.
I Dolstad menighet starter aksjonen med fastegudstjenesten i Dolstad kirke, søndag den 22.mars. Tirsdag 24.mars foregår selve innsamlingen, og alle møter på bedehuset for å få utdelt roder og bøsser.
– Vann er prekært for mennesker i nød. Derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Kirkens Nødhjelp har for eksempel sørget for rent vann til over en million mennesker i Syria, som lever med borgerkrig på femte året. Vår støtte gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb. Derfor håper vi folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene, sier lokal innsamlingsleder Ellen Steffenrem.

Mange store kriser

Det siste året har resultert i en dyster rekord. Aldri før har vi sett så mange store humanitære kriser på en gang.
– Kirkens Nødhjelps fasteaksjon samler inn penger slik at organisasjonen kan handle raskt og være til stede for dem som trenger det mest, forklarer aksjonslederen.

Lyspunkter

Men det finnes også lyspunkt å melde om fra fattige land:
– Vi ser at stadig flere mennesker i fattige land går fra elendighet til et verdig liv. Mange flere har fått seg en jobb, noe som gir mat på bordet og penger til å gi barna utdanning. Kirkens Nødhjelp jobber derfor tett sammen med lokalbefolkningen i slike land for å fjerne de grunnleggende årsakene til fattigdom.
Pengene fra årets aksjon hjelper oss også å styrke våre partnere i disse landene som skaper endring for de fattigste, sier aksjonsleder.

Engasjement

Folk her i Vefsn viser et imponerende engasjement i forbindelse med aksjonen. I fjor ble det satt rekord i Vefsn, men også på landsplan, med 36 millioner kroner. Både unge og voksne bidrar. Vi håper dere tar godt imot de flotte konfirmantene når de kommer rundt med fastebøssene.
– I en tid hvor katastrofene kan gjøre oss apatiske, er det godt å kunne fortelle at det er mulig å hjelpe til. Pengene vi samler inn gir oss mulighet til å redde liv og gjøre folk i stand til å bygge en trygg framtid, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

I butikker

Det står bøsser ute i noen av matvarebutikkene der det er mulig å gi til aksjonen. I Coop Extra på Halsøy, Rema 1000 på Nyrud og butikken i Drevvatn er bøssene godt synlig.