Kan han bli den nye ordføreren i Alstahaug?

Ole-Gerhard Rinø troner nå på topp på Arbeiderpartiets nominasjonsliste. - Det er opp til medlemmene nå, sier Rinø. Siv Helen Sigerstad står på andreplass.

Ole-Gerhard Rinø troner nå på topp på Arbeiderpartiets nominasjonsliste. - Det er opp til medlemmene nå, sier Rinø. Siv Helen Sigerstad står på andreplass. Foto:

I Alstahaug ble det tidlig klart at Bård Anders Langø ikke stiller seg til gjenvalg ved lokalvalget i 2019, noe som åpnet opp rom for en ny ordførerkandidat.

DEL

Ole-Gerhard Rinø, som i mange år har vært aktiv i Arbeidertiet, har nå takket ja til å stå øverst på nominasjonslisten ved lokalvalget for Arbeiderpartiet.

- Ja det er riktig at jeg er foreslått på 1. plass på nominasjonskomiteens forslag. Jeg har stilt meg til rådighet for nominasjonskomiteen. Så får partiet på nominasjonsmøtet bestemme. Dette møtet er 29.november.

-  Jeg, og alle andre som har stilt seg til rådighet for nominasjonskomiteen, ønsker  å bidra etter beste evne for partiet, og for Alstahaug kommune,  Rinø til Helgelendingen.

Første utkast

Det er liten tvil om at Alstahaug kommune står foran store utfordringer i årene som kommer. Skolestruktur, eldreomsorg, lokalisering av et nytt sykehus, og kampen for å beholde småflyplassene. Samtidig er kassa nesten tom.

Leder av nominasjonskomiteen, Frank Karlsen, har nå hatt travle dager for å få rett folk på plass til neste års valglist ved lokalvalget.

- Det første utkastet er nå sendt ut til høring. På dette vil det komme innspill både på de som står på lista, og kanskje noen nye. Dette har de frist til søndag med å melde inn, og så lager vi en endelig nominasjonslitre, som skal stemmes over på nominasjonsmøtet, sier han.

Godt likt

Som leder av nominasjonskomiteen gjør han klart at det alltid vil være enighet, og uenigheter, innad i et parti. Men Karlsen har tro på å ha Ole-Gerhard Rinø på topp, som ordførerkandidat.

- Vi har fått mange tilbakemeldinger på Rinø, både innad i partiet, og fra andre partier. Han oppfattes som solid og samlende. Han er ikke bare godt likt i partiet, men også veldig godt likt av de andre partiene, sier leder av nominasjonkomiteen for Arbeiderpartiet, Frank Karlsen.

Artikkeltags