Gå til sidens hovedinnhold

"Kommunestyret i Vefsn har nå alle øyne på seg under behandlingen av statlig arealplan"

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, kommunestyret i Vefsn har nå alle øyne på seg under behandlingen av Statlig arealplan.

Etter valget vil vi innbyggere følge nøye med om det nye kommunestyret innfrir kontrakten fra valgkampen.

SP vant valget bla på en KLAR politikk mot sentralisert og statlig overstyring av lokaldemokratiet. Derfor er det et GROVT SVIK som vil sette varige sår i lokalsamfunnet dersom representanter fra SP stemmer for Statligarealplan! Dette går prinsipielt helt på tvers av partiets kommuniserte ryggrad.

At Vefsn SP er delt i synet på Øyfjellet vindkraftverk er ingen nyhet og at Berit ikke planlegger å svinge partipisken tas til etteretning. Videre er det positivt at SP er klar på at betydningen av vindkraft fra Vesterfjella til Alcoa Mosjøen er overdrevet.

Fra myndighetene og bransjen hører vi nå at vindkraft på land er lønnsom uten subsidier, derfor vil Øyfjellet klare seg utmerket uten subsidier fra oss strømkunder.

At Eolus, etter å ha hatt konsesjon fra 2016, påstår de nå har det så travelt med å rekke "grønne sertifikater" er derfor på ingen måte et argument som hjemler at det kan hoppes bukk over de lokale rettighetshaveres demokratiske høring-/klagerett. Konsekvensene for den lokale reiselivssatsingen, reindriften/utmarksbeite og natur/friluftslivsinterressene oa. i det 55km2 i planområdet må SELVFØLGELIG høres og vektlegges.

Eolus er allerede gitt den dispensasjon de har søkt om fra Vefsn kommune og det er derfor ikke lenger behov for Statlig arealplan.

På fk. onsdag får vi svaret på hvilke representanter og partier i det nye kommunestyret vi kan stole på. Vi skal følge nøye med hver enkelt representant!

Kommentarer til denne saken