– At vi slår sammen til ett lag er fantastisk, men for oss blir det ikke store endringer. Vi har trent sammen og har hatt fellessamlinger lenge. Utad sender vi derimot et kraftig signal om likestilling og respekt, og det viser verdiene i laget, sier Eirin som var på samling i Oslo i helga og deltok på pressekonferansen.

Helgas samling gikk med til helsesjekk og informasjon i tillegg til at laget og utøverne ble behørig fotografert.

– Dette er en felles presentasjon av oss, og ikke en vanlig samling med mye trening. I slutten av mai skal vi samles igjen på Lillehammer, sier Eirin som er fornøyd med sin egen utvikling. Etter at hun falt stygt i Hinezenbach 7. februar har hun blitt operert for en omfattende kneskade, og har vært i opptrening etter at hun fikk lov å belaste kneet litt.

– Nå går jeg uten krykker og jeg har ikke skinne på kneet. Det er deilig. Alt har gått etter planen, og jeg har ikke hatt smerter i kneet. Jeg trener styrke og ser positivt på tida framover.

Eirin mener hun er så forsiktig som hun må være, men vil være offensiv.

– Jeg er så forsiktig som jeg må være, men det er toppidrett vi driver og jeg skal tilbake. Håpet er å få treningshopp i løpet av vinteren, og mer enn det kan jeg ikke si. Det er en lang vei å gå, sier Eirin som tidligere har sagt at OL i Beijing ryker.

Hun er glad for å være en del av laget.

– Det betyr veldig mye å være en del av laget sosialt. Utover sommeren blir jeg sikkert med på en del av den fysiske treningen også, men jeg kjører mitt eget program. Jeg er fullt innforstått med at det er fare for komplikasjoner med kneet, men jeg mener mye også sitter i hodet. Jeg er positiv og offensiv, sier en optimistisk Eirin.

Hun har treningshverdagen sin i Trondheim, og trener blant andre sammen med Halvor Egner Granerud, Johann Forfang og Robin Pedersen. Svenske Frida Westmann er også en treningskamerat.