Gå til sidens hovedinnhold

Knalluttelling for Lone: – Jeg tenkte «wow, den var diger»

Artikkelen er over 1 år gammel

– Den gode uttellinga så langt i jakta er ikke bare min fortjeneste. Driverne gjør en kjempejobb, så dette er skikkelig lagarbeid.

Det understreket Lone Sandum overfor Helgelendingen fredag formiddag. Da hadde jaktlaget som jakter i Drevja, nettopp felt en kalv.

– Vi har en kvote på ti dyr og har skutt fem siden jaktstart onsdag, opplyser Lone som hadde en kjempeopplevelse i skogen første jaktdag.

Åtte elger

– Da fikk adrenalinpumpa virkelig kjørt seg. Jakta startet med at jeg skjøt en kalv i første drevet, og så kom storoksen på 15 spir og toppet det hele i det andre drevet. Denne jaktopplevelsen lever jeg lenge på, sier Lone til Jegeravisen.

Hun har skutt til sammen åtte elger siden hun begynte å gå med børse i 2014.

– I år kjøpte jeg nytt våpen og var veldig spent på om det ville komme dyr på posten min. Etter en del venting kom plutselig ei ku med kalv. Man får ikke mange sekunder på å tenke, så mye går på autopilot. Skikkelig morsomt å få muligheten til å felle elg den første jaktdagen, og med helt nytt våpen som fungerte veldig bra!

Adrenalin

Lite visste Lone da om at hun fortsatt hadde en enorm jaktopplevelse i vente.

– I slutten på drevet, hørte jeg tydelig et dyr som kom nedover bekken. Da tenkte jeg at dette dyret klarte å lure seg unna siden det var en granskog mellom oss. Etter få sekunder kommer det en skikkelig storokse i nedkant av posten min. Da jeg fikk se dette beistet, tenkte jeg fort at jeg skulle fyre av skuddet hvis den kom i det oversiktlige området hvor jeg så det forsvarlig å skyte. Alt klaffet og den kom der jeg trodde. Jeg så skuddreaksjonen på dyret, og var rimelig sikker på dette var et godt skudd, forteller Lone til Jegeravisen.

Mestring

Lone Sandum som til daglig jobber som lærer ved Kulstad skole, sier at hun følte en enorm mestring da storoksen lå i lyngen.

– I tillegg tenkte jeg hvor heldig jeg nettopp hadde vært som faktisk fikk muligheten til å skyte en så stor okse, forteller en lykkelig elgjeger til Jegeravisen.

– Jeg tenkte «wow, denne var diger og den har jeg nettopp skutt»

Les også

Her kan du følge hvor mange elg som er skutt i ditt nærområde

Kommentarer til denne saken