Hattfjelldal har en sterk skiskyttergruppe, og de skal arrangere kretsmesterskapet. For noen av løperne er det også en stor gulrot med Hovedlandsrennet på Skillevollen i Rana.

– KM arrangerer vi hvert tredje år i veksling med Skonseng og Bossmo/Ytteren. Nå er det vår tur, sier Lars Erik Sirijord som er en av trenerne i Hattfjelldal ski og skiskyting. Han forteller at Vegard Steinbakken har flyttet hjem, og tar seg av de eldste utøverne.

– Vi har 10-12 unge utøvere som satser, og det er faste treninger mandag, onsdag og fredag i tillegg til en langtur i helga. Vi har også samlinger og siste barmarkssamling hadde vi i Susendal forrige helg. Det var en dagssamling med godt utbytte, sier han.

Samlinga i Susendal lørdag 5. november inneholdt både utholdenhetstrening og teknisk trening.

– Det er en standplass med 10 selvanvisere i lysløypa, og der var det teknisk trening. Vi hadde også en konkurranse opp Sørmolia, sier Sirijord som er skeptisk til om sesongåpningen går som planlagt.

– I år er sesongåpningen på Skillevollen, og der trengs det lite snø i rulleskiløypa og på standplass. Men erfaringsmessig er det vanskelig å gjennomføre sesongåpningen tidlig i desember.

På samme stadion skal Hovedlandsrennet for klassene 15-16 år arrangeres i vinter, og for Ole Magnus Sirijord, Ånund Fagerli og Øystein Sirijord er det et stort mål.

– De konkurrerer i den yngste klassen, og det er spennende at mesterskapet går på Skillevollen. Det er hjemmebanen til alle skiskytterne på Helgeland, sier Lars Erik Sirijord.

Terminlista 2022/23 (NC er Norrdlandscup):
3. desember: B&Y IL, Sprint NC1 Skillevollen
4. desember: B&Y IL, Fellesstart NC2 Skillevollen
11. desember: Skonseng, Kort normal NC3 Emilmyra
27. desember: Kretsen (NSSK), Fellesstart Skillevollen
14. januar: Skonseng, Sprint NC4 Emilmyra
4. februar: Hattfjelldal, KM Sprint NC5
5. februar: Hattfjelldal, KM Normal NC6
19. februar: B&Y IL, Distanse m/skicross – trening før HL Skillevollen
3. mars: B&Y IL, Hovedlandsrennet 15-16 åringer, normal/sprint/skicross Skillevollen
4. mars: B&Y IL, Hovedlandsrennet 15-16 åringer, normal/sprint/skicross Skillevollen
5. mars: B&Y IL, Hovedlandsrennet 15-16 åringer, stafett Skillevollen
18. mars: Hattfjelldal, Kort Normal NC7
16. april: Avslutningsrenn – Supersprint og fellesstart (ingen arrangør foreløpig)