Gå til sidens hovedinnhold

Klokket inn over ti minutter bak NM-vinneren: – Når man først slipper røyner det fort på

Artikkelen er over 1 år gammel

De lokale løperne har ikke helt klart målsettingene under NM på ski.

Lørdag gikk tremila av stabelen under NM på ski på Konnerud ved Drammen. Pål Golberg vant noe overraskende foran Martin Johnsrud Sundby, med Martin Nyenget på tredjeplass. Tettrioen klokket inn på tider rett i overkant av 1 time og 6 minutter, mens de lokale løperne kjempet seg over målstreken rundt ti minutter etterpå.

Ole Jacob Forsmo fra Halsøy kom i mål på tiden 1.15.39, noe som holdt til en 84. plass blant de 140 startende. Lagkompis Jesper Abelsen Andreasen ble nummer 87 med tiden 1.16.07, noe han ikke var helt fornøyd med.

– Det gikk egentlig bedre enn tidligere i år, men det blir likevel langt bak på resultatlistene. Underveis i løpet føltes det greit, men når man først slipper dem foran røyner det fort på, sier Abelsen Andreasen som innrømmer at han er et stykke unna der han ønsker å være.

– Hva må til for å tette luka opp til de beste?

– Det er bare å trene, det er ingenting annet som hjelper. Det blir selvsagt ekstra vanskelig når vi starter så langt bak i feltet som vi gjør i det som er en trang løype, men det er en grunn til at vi starter der vi gjør. Etter en runde hadde feltet mer satt seg, og det føltes som sagt ganske greit, sier Abelsen Andreasen som likevel ikke helt vet grunnen til at han havner såpass langt bak teten.

– Treningsgrunnlaget er bra, men jeg har nok ikke helt truffet med formtoppen. Jeg har likevel merket litt bedring utover mesterskapet, og det er noe jeg tar med meg videre til det som skjer resten av vinteren.

Søndag er det stafett, og der stiller Halsøy med et hel-lokalt lag bestående av nevnte Forsmo, Abelsen Andreasen og Ivar Tverå. Laget har startnummer 99.

– Det er jo morsomt at vi får stilt lag i år også. De helt store målsettingen har vi vel kanskje ikke, men havner vi blant de 50–60 beste skal vi være fornøyd, sier Abelsen Andreasen.

Les også

Halsøy-løperne skal gå fire renn på fire dager i NM: – Det blir knallhardt

Kommentarer til denne saken