Det er fjerde året på rad disse aktørene går sammen om å arrangere nyttårsball, og oppskriften er den samme; nyttårsmat fra Kulturverkstedet, levende musikk av ulike slag, og gode muligheter for å danse i finstasen.

– Det blir tango og gammeldans, swing, selskapsdans og lange kjoler. Dette er en begynnende tradisjon, så det er ikke så store endringer. Vi tar med oss noen nummer, og bytter ut noen til nye stykker, sier Franziska Wika. Aktørene er fornøyd med formen, og lover mye musikk.

– Når orkesterforeningen spiller «An der schönen blauen Donau» er det helt fantastisk å høre på. Den spilles også på nyttårskonsert i Wien. Å høre den her er som å være i Wien, det er like vakkert, sier Inger Næstby, leder i Hornmusikken Fram.

– Denne gangen har vi med oss noe god gammeldags, feiende flott tradisjonsmusikk fra Helgeland, reklamerer Trond Wika. De forteller at flere av publikummerne kommer igjen år etter år, men det er også blitt en viktig tradisjon for noen av musikerne.

– Jeg var med for to år siden og synes det var så kjipt at jeg ikke fikk det til ved forrige feiring, så nå har jeg gjort alt for å få det til. Det er skikkelig koselig med nyttårsball, sier Elisabeth Turmo. I år er hun en av to solister. Sammen med Carl Ninian Wika skal hun spille et stykke laget for to fioliner. Arrangørene mener ballet passer for alle som vil danse mer, og dem som vil se på og føle på stemninga.

– Det er ingen dansetvang, understreker Trond Wika.