Det er Jostein Rostad som er ansvarlig for konserten. Sammen med leder av mannskoret, Viggo Pareli Eriksen.

– Vår-Kauk var jo noe som dukket opp på nittitallet, og som vi arrangerte fram til 2000. Det var noe vi bestemte oss for å prøve, fordi vi var litt lei av å selge lodd og juletrær. Da arrangerte vi Vår-Kauk, som ble en konsert for å tjene litt penger for koret.

Håpet er at konserten skal føre med seg nye talenter som ønsker å være med i mannskoret.

– Vi har om lag 30 sangere, og vi har også fått med noen av den yngre garde. Men vi har plass til flere, smiler de.

Eldste kor

Koret som har eksistert siden 1905, er det eldste koret på Helgeland. Det er nå også om lag 15 år siden siste vårkauk ble arrangert.

– Nå børster vi støv av Vår-Kauken. I år skal den arrangeres i Kulturbadet. Der får vi profesjonell hjelp til lys og lyd. Å arrangere konserter i Kulturbadet står i sterk kontrast all jobben det var med konsertene i Stamneshallen.

 

De vil ikke avsløre programmet for mye, men de har lagt ned mye arbeid i forberedelsene. Hver uke har det vært øving på menighetssenteret.

– Det som er viktig er at vi ikke leid inn krefter utenfra. Vi synger og spiller alt selv. Publikum vil få oppleve veldig mye forskjellig god musikk, og det vil bli både solister, duetter og kvartetter, godt akkompagnement av flygel, gitar og bass.

– Før brukte vi alltid å ha et tema, men nå var vi enige om at vi skulle bruke de sangene som vi synes er både artig, fine, og som vi selv ønsker å synge.

Ordkunstner

Med Tor Martin Leines Nordaas som konferansier, så loves det mye glad latter.

 

– Det at vi har fått Tor Martin med på dette er veldig positivt. Han er en ordkunstner av rang, og svært flink til å formulere seg. Han har en måte å fleipe på, uten at det går ut over noen. Han binder konserten sammen med sine historier, sier ansvarlig for konserten, Jostein Rostad.

Tor Martin Leines Nordaas selv er veldig imponert over hvor hardt mannskoret jobber og øver, for å glede sitt publikum.

– Jeg skal forsøke å binde konserten godt sammen, blant annet fra mine egne bøker. Og det var stor stas å bli spurt om å få være med, sier han.