Klart for første runde med sykkel: – Marka rundt er en kjent løype

VANLIG SYKKEL OG EL-SYKKEL: Helgelendingens sportsjournalist har testet løypa med vanlig sykkel sammen med elsyklistene Laila Nordli og Jøran Nordli. Det blir eget segment for dem som har elsykkel.   Foto: Privat

VANLIG SYKKEL OG EL-SYKKEL: Helgelendingens sportsjournalist har testet løypa med vanlig sykkel sammen med elsyklistene Laila Nordli og Jøran Nordli. Det blir eget segment for dem som har elsykkel. Foto: Privat

Av

Det var helt naturlig å velge Marka rundt som første segment på sykkel. Løypa har blitt brukt i alle år som en fin trimtur og i konkurranse.

DEL

Stravakonkurransen ruller videre med fjerde segment fra mandag 11. mai.

Yngvar Alexander Hansen har laget et segment for vanlig sykkel og et segment for elsykkel.

Her er segmentet Marka rundt

– Marka Rundt var et eget arrangement i gamle dager, og veldig mange var med på trimarrangementet til Halsøy IL. Senere har sykkelklubben brukt runden til aktive ritt, men de siste årene har ikke Marka Rundt blitt arrangert, sier han.

– Når det gjelder segmentene så er de selvsagt helt like, men det er greit å skille elsyklistene fra de andre, sier han og legger til at start og mål er på to steder.

– Det mest naturlige er å starte ved Milano rett overfor jernbanestasjonen. Her kan man velge å sykle E6 eller gang- og sykkelveien helt til Halsøy. Målet har vi lagt til Midt-Norsk Betong på Skjervengan. Det blir en fin runde på drøye 15 kilometer, sier han.

Mange løp 5 km

Siste uke har veldig mange vært med på tredje runde i Stravakonkurransen. Joggeløypa, med start og mål på torget, ble flittig brukt. Det er mye som tyder på at denne løypa blir den offisielle løypa til høsten når Milæ arrangeres.

Flittige elsyklister

Laila Nordli og Jøran Nordli er flittige brukere av elsykkel, og de skal selvsagt delta.

– Det er flott at det blir åpnet for elsykkel i tillegg til vanlig sykkel. Jeg har brukt elsykkel til og fra jobb hele det siste året, uansett vær og føre, og nå er det ikke lenge til vi kan sykle i terrenget også, sier Jøran.

I Stravakonkurransen er det seks segment i løpet av seks uker, men for å være med i trekningen av hovedpremien trenger man bare tre segment.

Poengkonkurransen appellerer til dem som vil konkurrere, og der er konkurransen allerede knallhard.

Dette er de tre segmentene som gjenstår av konkurransen:
Mandag 11. mai - søndag 17. mai: Sykling: Marka Rundt 15km
Mandag 18. mai - søndag 24. mai: Løping: Marsøra 4km
Mandag 25. mai - søndag 31. mai: Sykkel: Øksendalsåsen 29km


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken