Fredag ettermiddag- og kveld jobber Helgeland Event (HEV) med rigging av lyd, paviljong, talerstol, sitteplasser og annet smått og stort som må være i orden før H.M. dronning Sonja kommer for å åpne trappa lørdag og etter besøk på Fru Haugans Hotel, i Sjøgata, ved Astrid Langjord-statuen og ved statuen av samerettighetsforkjemperen Elsa Laula Renberg.

– Dette er artig, sier Trond Are Rasmussen i HEV til Helgelendingen mens han og Olav Benjaminsen i selskapet kler over stålrammen på paviljongen med hvit plastduk.

– I tilfelle det blir regn i morgen, fastslår Rasmussen, og peker på paller som er skjøtet sammen og som ligger på bakken.

– Vi skrur plater på pallene. Der skal dronningen sitte, sier han.

Dronning Sonjas besøk til Mosjøen: Her er detaljene for hvor du kan se dronningen 

Lokal koordinator for arrangementet rundt det kongelige besøket lørdag er formannskapssekretær Rigmor Jenssen Leknes i Vefsn kommune. Hun sier 18.30 fredag at alt er klart.

– Vi har mange flinke folk i sving nå og som skal på jobb i morgen. Vi tror at alt er under kontroll og at lørdag blir en kjempeflott dag, spesielt dersom været holder seg. Det siste som blir gjort nå i dag er å få på plass alt utstyret i Helgelandstrappa, sier Jenssen Leknes.

Veien over Øybrua blir for øvrig stengt for motorisert trafikk omkring klokken 13.10 lørdag, før dronningen kommer kjørende over. Den blir åpnet igjen når dronningen har kjørt over og er på plass ved Helgelandstrappa.

Dronningen skal – etter planen – offisielt åpne trappa etter ankomst klokken 13.20.

Arrangementet starter ved trappa klokken 12.30.

Det er uklart eksakt når dronningen kommer til Mosjøen. Helgelendingen skrev torsdag kveld at kongeskipet da la til ved kaien i Sandnessjøen.

Kongeskipet til kai i Sandnessjøen