Ideelt for løping

Terrengløp: Medlemmene i The Westside runners sammen med leder i Kjærstad IL, Stian Skogsaas, tester løypa. Det nye terrengløpet har fått navnet Hugospretten. Mange alternative løyper fra 1km til 10km.  foto: per vikan

Terrengløp: Medlemmene i The Westside runners sammen med leder i Kjærstad IL, Stian Skogsaas, tester løypa. Det nye terrengløpet har fått navnet Hugospretten. Mange alternative løyper fra 1km til 10km. foto: per vikan

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– De fleste har brukt anlegget vårt om vinteren, men det er like fint om sommeren. Lysløypa og områdene rundt egner seg for løping, sier Stian Skogsaas.

DEL

Han er leder i Kjærstad IL som har hatt en skikkelig oppsving de siste årene. Nå har klubben passert 200 medlemmer, og de fleste er aktive på et eller annet område.

– Ideen kom fra Dag Hugo Heimstad hos hovedsponsoren vår. Han lurte på om vi kunne dra i gang en løpsfest på anlegget vårt, og det har vi gjort. Den fikk selvsagt navnet Hugospretten, sier Arne Ove Holmen.

Nesten ingen terrengløp

På Helgeland er det nesten ingen terrengløp hvis man ser bort fra motbakkeløpene og Reinfjellmarsjen. De vil Kjærstad IL gjøre noe med.

– Vi tror det er mange som vil være med på et terrengløp, og her ligger det godt til rette. Vi skal lage løyper med forskjellig lengde, og vi skal også lage en familieløype, sier Arne Ove Holmen.

I fjor arrangerte de Kippermomila i Mosjøen sentrum, og det samme skal de gjøre 10. september i år.

Hugospretten arrangeres lørdag 28. mai.

– Dette er noe vi har tro på, og vi gjør litt ekstra med å invitere til foredrag med Vibeke Skofterud på hotellet samme dag. Vi håper på over 100 deltakere i terrengløpet, sier Stian Skogsaas.

I Kjærstad er det en ivrig løpegruppe som kaller seg The Westside runners.

– Vi har holdt på siden 2013, og vi er veldig glad for invitere andre til det flotte terrenget rundt klubbhuset på Aufles. Fine stier og traktorveier, og i lysløypa er det perfekt allerede nå, sier Berit Emma Forsmo.

Vibeke Skofterud skal snakke om hva slags mekanismer det er som gjør at en gruppe bestående av sterke individualister klarer å gjøre hverandre bedre, fortsette å være venner – og skape verdens beste lag.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags