Alt klart til Hugospretten

Arrangørene i Kjærstad IL har gjort det siste arbeidet med løypa til lørdag. Da arrangrerer de Hugospretten for første gang, og her er noen av medlemmene i klubben ute på testing.   foto: per vikan

Arrangørene i Kjærstad IL har gjort det siste arbeidet med løypa til lørdag. Da arrangrerer de Hugospretten for første gang, og her er noen av medlemmene i klubben ute på testing. foto: per vikan

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Arne Ove Holmen har hatt med seg dugnadsgjengen i løypa til lørdagens nye terrengløp.

DEL

– Det var noen bløte partier som vi nå har fylt opp med flis. Løypa blir veldig bra, sier Holmen.

Kjærstad IL arrangerer Hugospretten for første gang, og håper på mange deltakere.

Se video fra løypa

– Det vi kan si med sikkerhet er at det blir sommervær. Det er det beste utgangspunktet for en massemønstring, og de som vil vente til siste liten kan melde seg på ved start, sier han.

Det er aktivklasser i løypelengder fra 2 til 10 km, og i tillegg er det ei trimløype. Det er en familietrim på 5 km uten tidtaking.

– Jeg håper mange kommer og ser at lysløypa og området rundt klubbhuset på Aufles er ideelt også sommerstid. Det er faktisk godt å gå og løpe på mykt underlag.

To foredrag

I tillegg til terrengløpet lørdag ettermiddag har klubben lagt opp til to interessante foredrag på formiddagen på Fru Haugans Hotel.

Vibeke Skofterud er trekkplasteret med sitt foredrag om vinnerhjerter.

– Alle kjenner langrennsløperen Vibeke Skofterud, og jeg er sikker på at hun har et budskap til mange. Hun har vært gjennom mange oppturer og nedturer i sin karriere. De som vil høre henne betaler en liten inngangsbillett i døra, sier Holmen som også anbefaler foredraget til klubbens egen Marita Karlsen.

– Hun er fysioterapeut og kan mye om trening og belastningsskader. Der er detmange tips å plukke opp for dem som løper og trener, sier Arne Ove Holmen.

PS! Det arrangeres ikke mange rene terrengløp på Helgeland, og det var en av grunnene til at Kjærstad IL ønsket å lage sin egen vri. De håper løpet kan bli en årlig tradisjon.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags