Gå til sidens hovedinnhold

Kippermomila for alle

Artikkelen er over 6 år gammel

12. september går startskuddet for årets Kippermomil. I år blir det ny løype og nytt konsept.

– Vi fikk en del tilbakemelding i fjor på at løypa var litt for tung, så i år blir det en lettere og flatere løype som alle kan gjennomføre, forteller Lovise Valberg som har hovedansvaret for Kippermomila i år. For i år er det Kjærstad IL som har tatt over arrangementet.

– Det blir et eget barneløp for de minste i familien, de litt eldre kan melde seg på i sin egen årsklasse. Så alle fra 1–99 år kan delta. Det blir premiering i hver enkelt klasse. For dem som ikke vil løpe er det også mulighet til å bare gå mila, forteller Valberg. Hun forteller videre at Kjærstad IL har invitert andre klubber i byen til å bli med på arrangementet som skal være på Kippermoen idrettsanlegg.

– Det er ikke alle som vet hvor bredt sportstilbud vi har i Mosjøen, så vi håper denne dagen vil være med på å rekruttere flere til idretten. Klubbene kommer til å stille med forskjellige aktiviteter som representerer deres idrett, forteller Valberg. Mosjøen tennisklubb skal være med på arrangementet og stiller med aktiviteter

– Vi i tennisklubben skal ha minitennis på banene våre ved siden av idrettsanlegget.

– I minitennis bruker vi bare halve banen og det blir muligheter for at litt mindre barn også kan prøve, og at flere kan spille sammen, forteller Marthe S. Bergmann, leder i Mosjøen tennisklubb. Valberg forteller at det er flere klubber som er positive til tiltaket.

– Innebandyklubben kommer, sykkelklubben er også positive og Mosjøen IL stiller med fotball og turn, forteller Valberg.

Påmelding

– Det blir digital påmelding til mila i år, men vi har ikke alt helt klar enda. Så mer informasjon om påmelding vil komme.

Ellers er det bare å følge med på vår Facebook-side, sier Valberg.

Kommentarer til denne saken